Autoritățile din Timiș cer Guvernului României și CNSU reanalizarea suspendării activității piețelor de vechituri

Prefectul de Timiș, primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș cer într-o adresă comună trimisă Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență reanalizarea situației piețelor de vechituri, care sunt închise de mai bine de 8 luni. 

Activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor este în continuare suspendată la nivel național, conform Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidență pe UAT sau județ pentru închiderea sau deschiderea lor.

„Împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș și cu primarul municipiului Timișoara, printr-o adresă comună, am solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reanalizeze suspendarea activității piețelor de vechituri și să aibă în vedere cu ocazia primei modificări a HG nr. 531/2021 ori cu ocazia prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor la nivel de UAT/județ.”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

1000x100 casa brutarului

Prefectul susține că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă și mai ales pentru că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise.

„Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de piețe sunt, de exemplu, Piața Flavia și Piața Aurora în Timișoara, Piața Ocico din Lugoj, altături de alte piețe cu destinație similară.”, a concluzionat prefectul Nemeth.