Autobuzele electrice se pun pe roate la Oravița. S-a dat startul licitaţiei pentru achiziţionarea lor

Patru autobuze noi-nouțe vor ajunge în curând la Oravița pentru a asigura accesul tuturor locuitorilor din satele aparținătoare la principalele puncte de interes, de serviciu sau personal, din oraș.

Transportul în comun modern, la standarde occidentale, va fi posibil datorită proiectului depus deja la ADR Vest „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița bazată pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor orașului Oravița”, în valoare de aproape 5 milioane de euro, proiect care prevede: achiziționarea de autobuze electrice (aproape 6 milioane de lei, fără TVA), construirea stațiilor de autobuz, modernizarea trotuarelor și asfaltarea străzilor pe care vor circula mijloacele de transport.

Prin obiectivul proiectului se urmărește îmbunătățirea accesibilității pentru toate locațiile, reducerea costurilor de transport pentru călători, reducerea timpului de călătorie, autobuzele hibrid asigurând satisfacerea nevoilor de mobilitate pentru utilizatori, cu emisii și nivel al poluării fonice reduse.

Cele patru autobuze de care va dispune curând orașul de pe Valea Carașului vor fi împărțite astfel:

– două autobuze hibrid 12 m: minimum 90 de călători, min. 24 de scaune; zonă în salonul pasagerilor destinată scaunelor cu rotile manuale sau electrice/cărucioarelor de copii, cu balustradă laterală amplasată în dreptul geamului;

– două autobuze hibrid 10 m: minimum 75 de călători, min. 20 de scaune; zonă în salonul pasagerilor destinată scaunelor cu rotile manuale sau electrice/ cărucioarelor de copii, cu balustradă laterală amplasată în dreptul geamului.