Autobuze electrice și troleibuze pentru patru comune de lângă Timișoara, cu bani europeni

Patru comune aflate lângă Timișoara doresc să cumpere autobuze electrice și troleibuze cu bani europeni, prin PNRR, astfel încât rețeaua de transport public metropolitan să se poată dezvolta. De asemenea, dacă proiectele vor fi finanțate, vor fi realizate și zeci de stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Patru comune situate lângă Timișoara intenționează să contribuie la modernizarea transportul public metropolitan. Este vorba de comunele Dumbrăvița și Ghiroda, care doresc să cumpere troleibuze noi cu bani europeni, prin PNRR. De asemenea, și comunele Becicherecu mic și Dudeștii Noi vor să acceseze fonduri de la UE pentru achiziția de autobuze electrice.

Pentru a putea atrage bani europeni, este nevoie și ca Primăria Timișoara să fie implicată. Astfel, Consiliul Local Timișoara și-a dat acordul privind depunerea proiectelor în cadrul unui parteneriat, troleibuzele și autobuzele electrice fiind necesare „îmbunătățirii transportului public de călători”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În ceea ce privește autobuzele electrice, în primă fază se dorește cumpărarea unui singur astfel de vehicul, iar în a doua etapă, alte 20, cu lungimi cuprinse între 12 și 18 metri. De asemenea, ar urma să fie realizate 45 de stații de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul Timișoarei, plus câte două în comunele Becicherecu Mic și Dudeștii Noi.

Susținem comunele Dudeștii Noi și Becicherecu Mic în achiziția de autobuze electrice. Indiferent de culoarea politică, merită să fie susținute”, a afirmat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

banner 970 x 250