Austriecii de la Strabag, din nou pe poziții pe strada Ardealului din Caransebeș!

asfaltare drumuri

Se lucrează iar pe cea mai circulată stradă din municipiul de pe Timiș și Sebeș, după ce asfaltul turnat la finele anului trecut de compania austriacă a cedat, iar pe anumite tronsoane au apărut gropi și denivelări.

Austriecii de la Strabag intervin de câteva zile pe strada Ardealului, pe acele porțiuni unde au apărut probleme în urma lucrărilor efectuate de aceștia la finalul lunii decembrie 2021. În mare parte, spun reprezentanții Primăriei Caransebeș, strada arată bine, zonele cu gropi și asfalt lăsat fiind tocmai cele pe care cei de la Hidroconstrucția au efectuat lucrări la rețeaua de canalizare.

S-au apucat de frezaj și asfaltare nouă pe tronsoane, iar acum rămâne să vedem rezultatul final. Nu vreau să mai facem alte declarații, pentru că ne-am bucurat foarte mult că e o firmă serioasă și până la urmă au apărut sincope. Așa, una peste alta, strada Ardealului nu este rea, undeva în proporție de 90% ea este ok. Sunt acele zone unde au băgat canalizarea cei de la Hidroconstrucția, că ei au lucrat acolo, și probabil compactarea nu s-a făcut cum trebuia și zona respectivă s-a lăsat. Dar, compactarea revenea tot celor de la Strabag să o facă, iar Hidroconstrucția să plătească lucrarea.”, a spus Florin Bogdea, city-managerul Caransebeșului.

1000x100 casa brutarului

Bogdea a mai precizat că în contractul semnat cu cei de la Strabag au mai fost cuprinse alte patru străzi, care au rămas intacte după lunile de iarnă, și dă asigurări că austriecii nu vor vedea niciun ban până când lucrările pe Ardealului nu vor fi făcute ca la carte.

Vom vedea rezultatul final când vom face recepția, iar cei din comisie nu vor da curs, cu siguranță, dacă drumul nu va arăta așa cum trebuie. După recepție îi vom și plăti, pentru că nu au primit niciun ban pentru strada Ardealului. Au mai făcut și alte străzi care au fost ok, interesant că acelea nu sunt cu problemă. Inclusiv platoul de la spital pe care l-au turnat este ok. Numai pe Ardealului au apărut. Poate din grabă, poate și pentru că s-a lucrat destul de târziu, în luna decembrie.”, a concluzionat city-managerul.