AUDIO. Furnizorul băncilor penale din Oravița admite: „Am cerut mai mult la preț!”

Cotidianul online Express de Banat a intrat în posesia unei înregistrări, potrivit căreia administratorul firmei care a vândut băncile către administrația publică locală recunoaște că prețul a fost mai mare decât în realitate.

Din bugetul local al Oraviței s-au scurs în mandatul trecut 1,2 miliarde de lei vechi pentru achiziții care se puteau face la un preț mult mai mic. În acest sens, una dintre neregulile pentru care există suspiciuni de abuz în serviciu se referă la cumpărarea unor obiecte de mobilier stradal, al căror preț a fost supraestimat. Din banii orăvițenilor s-au alocat circa 120.000 de lei pentru 50 de băncuțe și pentru două bănci de rezervă amplasate în incinta stadionului din oraș.

goga

CITEȘTE ȘI: Afaceri penale pe bani publici în Primăria Oravița. Anchetă pentru abuz în serviciu și conflict de interese!

Potrivit înregistrării pe care apare furnizorul, acesta admite faptul că le-a vândut mai scump. „Am negociat la preț. Am cerut mai mult la preț. Uite, am ofertă cu atât, atât … dacă le accepți și îmi aduci banca asta ce-mi place, o accept. Și am vorbit eu cu vicele, că ăștia, nu știu … Prima dată a zis adu-mi și mie 50 de băncuțe, adu-mi 30, adu-mi 40, am parcuri de făcut. Nu l-am forțat!”, se justifică administratorul firmei SC Mario Top Internaţional în cadrul unor discuții private purtate cu angajații primăriei când s-a prezentat cu factura pentru a-și încasa banii pentru prețioasele bănci.

Acesta mai relatează un episod în care fostul edil-șef, Ion Goga, îi explica faptul că are de reabilitat parcuri. „Domnule, am parcuri de făcut, faceți-mi și mie niște băncuțe. Uite, am luat de la unul (…) două nuiele și două sârme … Spune 25 de milioane, cu tot cu transport, cu TVA”.

YouTube video

În acest caz, oamenii legii vor urma să se pronunțe și să constate dacă a fost sau nu vorba despre nereguli. Cert este că, în regie proprie, prețul unei bănci ajunge la cel mult 130 de lei. O altă certitudine este că polițiștii serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Caraș-Severin au ridicat mai multe documente de la sediul Primăriei Oravița, inclusiv hotărâri de Consiliu Local și caiete de sarcini. În plus, mai mulți funcționari au dat deja cu subsemnatul și au fost audiați pentru a clarifica situația băncilor penale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/