UPDATE. Arest la domiciliu pentru primarul Nicușor Vasilescu!

Primarul orașului Băile Herculane s-a ales cu ordonanță de reținere din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, după ce audierea s-a mutat de la Caransebeș la Reșița, aseară, în jurul orelor 22.00.

Alături de Nicușor Vasilescu se află reținută și secretara orașului Băile Herculane, Aurelia Dumitrache. Ofițerii DGA și procurorii cărășeni l-au audiat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, după care, aseară târziu, audierile s-au mutat la Reșița. Cel mai probabil, motivul este legat de competențele instanței.

În cauză, anchetatorii au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. În fapt, există indicii că angajaţi ai Primăriei Băile Herculane au înstrăinat fără respectarea prevederilor legale, la preţuri subevaluate mai multe imobile aparţinând oraşului.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/PERCHEZIȚII. Ofițerii DGA au descins la Primăria Băile Herculane. Află acuzațiile oficiale!

La polul opus, edilul-șef susține că este nevinovat. „Se verifică anumite schimburi de terenuri, contracte de vânzări de terenuri, în special pe zona Centrului Istoric, schimburile făcute între primărie şi Valeriu Verbiţchi. E vorba în special de terenurile de sub clădirile acestuia, cum ar fi Baia Neptun. Asta mi s-a cerut deocamdată. Se verifică documente. Eu spun că e totul în regulă. Eu ştiu că am acţionat în slujba cetăţeanului până acum. Dacă am luat o hotărâre, am luat-o pentru comunitate. Anchetatorii îşi fac datoria, s-a procedat în cel mai corect mod. Probabil că vor fi şi persoane audiate. Deocamdată ni se cer documente pe care noi le punem la dispoziţia anchetatorilor. Bineînţeles că le vom oferi toate răspunsurile pe care dumnealor le solicită”, a declarat primarul Vasilescu la momentul percheziției.

Cel mai probabil, astăzi, atât edilul-șef, cât și secretara orașului vor fi aduși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 1 – De ce este acuzat primarul?

„Azi dimineață, în jurul orei 2.00, clientul meu a fost reținut pe bază de Ordonanță de procurorii de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin pentru 24 de ore. Infracțiunea principală care i se reține este de abuz în serviciu, urmând ca astăzi să fim anunțați dacă primarul Nicușor Vasilescu, clientul meu, va fi propus pentru arestare preventivă sau dacă procurorul de caz va lua o altă măsură preventivă. Urmează ca în următoarele ore să fiu anunțat în această privință”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat.

UPDATE 2 – Ora 21.00

Deși instanța ar fi trebuit să ia deja în calcul dacă primarul și secretara orașului Băile Herculane rămân sau nu în arest preventiv, lucrurile s-au complicat pe parcurs, întrucât magistrații Judecătoriei Reșița au apreciat că dosarul nu este de competența lor. Prin urmare, aceștia le-au solicitat colegilor de la Tribunal să îl judece și să decidă dacă cei doi inculpați merg acasă la noapte sau dacă rămân în arest preventiv.

„Instanța din oficiu a pus în discuție excepția necompetenței materiale, invocând că fiind începută urmărirea penală pentru infracțiunea de luare și dare de mită a considerat că Tribunalul ar fi competent să judece arestarea preventivă. Noi, apărătorii, am fost de acord cu această excepție. Parchetul s-a opus. După deliberarea care a durat câteva minute instanța a venit și a spus că admite excepția și că trimite cauza în vederea continuării propunerii de arestare preventivă Tribunalului Caraș-Severin, considerând că instanța competentă pentru luarea acestei măsuri excepționale a arestului preventiv ar fi Tribunalul Caraș-Severin. Așteptăm în continuare să vedem ce se va întâmpla. Dacă dosarul nu ajunge până la 1.40 în instanță, Ordonanța de reținere va expira, iar cei doi vor fi puși în libertate”, a declarat avocatul lui Nicușor Vasilescu în urmă cu puțin timp.

În orele următoare, judecătorii de la Tribunal vor decide în acest caz.

UPDATE – Procurorii au mai tăiat din lista de infracțiuni!

Deși inițial se vorbea în acest caz despre spălare de bani și dare sau luare de mită, într-un final, acuzele care îl vizează pe primar se referă la abuz în serviciu, două acte materiale. În ce o privește pe secretara orașului, aceasta este acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

UPDATE – ORA 2.12 AM

Judecătorii Tribunalului Caraș-Severin au decis să îl trimită pe Vasilescu în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

„Consider încheierea judecătorului de drepturi și libertăți ca fiind una temeinică și legală. Mă bucur din suflet pentru primarul încă în funcție al orașului Băile Herculane că este alături de familia lui pentru o perioadă de 30 de zile, în opinia mea acesta bucurându-se în continuare de prezumția de nevinovăție până la momentul luării unei decizii definitive în acest dosar. Clientul meu a fost pus de îndată în libertate, în acest moment plecând din Reșița la Băile Herculane”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

 1. Radivoj Milenovici says:

  Da ducetiva si la Socol , ca si primarita(muierea hotului Ghita)a facut si ea un cacalau de abuzuri in serviciu !!!! Iar de hotia din fondurile pentru manastirile Bazias si Zlatita ,(1.400.000,00 Euro) sa nici nu pomenesc cati ”Euroni” au fost ciorditi de aceasta(jidovca) jegoasa .

 2. Mars says:

  Mars la puscarie jigodio!!! Toti sa va saturati de aere de primari si mari conducatori!!! Gunoaielor!!!

 3. haha says:

  La puscarie jigodie, din cauza ta si a lui Udrea face Simi puscarie.
  100 de ani sa iei zdreanto