Au vrut un Revelion de poveste, au avut unul de coșmar

explo 1000x200

Un grup de bănățeni a ales stațiunea Kopaonik pentru un Revelion de neuitat. Cea mai mare parte a grupului era alcătuită din reșițeni de la o societate comercială care se ocupă cu instalații sanitare și centrale, care lucrau la Timișoara, lor alăturându-li-se și alți colegi de serviciu.

Ca o coincidență, grupul avea în majoritate autoturisme Audi A4 și un BMW, pe care șoferii le-au parcat liniștiți în fața hotelului. După cazare au plecat spre zona de schi, așa că nici nu au observat cum autoturismele au dispărut, unul după altul. „La Kopaonik, mai nou, se fură mașini ale românilor. Se conturează situația de la bulgari. Cinci mașini, toate Audi A4, an 2008-2009 furate în două nopți. Din spusele polițiștilor și ale monitorilor de schi, este un fenomen nou, iar mașinile se pare că ajung în Kosovo (foarte aproape), unde nu există niciun control. Poate distribuiți în folosul celor ce vor să meargă acolo!”, a postat Adrian Tiberiu Jicărean pe contul său de Facebook.

Alte trei autoturisme, două Audi și BMW-ul, au fost doar sparte, infractorii nereușind să le pornească pentru a le putea fura. „Am aflat de la poliție că ar exista o nouă grupare infracțională ce se ocupă cu furtul de mașini, dar este foarte greu de cercetat datorită Kosovo. Camerele de supraveghere (puține) nu prea există pentru domeniul public, iar trecerea în Kosovo se poate face și printr-un drum de pădure nesupravegheat”, mai scrie Jicărean. Oamenii sunt extrem de dezamăgiți și nu speră să mai recupereze autoturismele, cel mai probabil acestea fiind transformate deja în piese de schimb.

De asemenea, pe 1 ianuarie, când au revenit la Poliție pentru finalizarea actelor, Jicărean spune că ar fi aflat de la oamenii legii din Serbia că alte 3 autoturisme Audi A4 ar fi fost furate de la Raska, o stațiune vecină, tot de la turiști români.

„Autoturismele nu erau asigurate, nu cred că vom mai recupera ceva. Patronul complexului nu ne-a mai luat banii pe cazare și Revelion, ca o compensație pentru neplăceri, dar a spus și dânsul că e doar o mică compensație pentru cei aproximativ 12.000 de euro cât e prejudiciul meu”, a explicat Jicărean pentru Express de Banat. Aceasta pare o nouă metodă de operare a grupurilor infracționale din Serbia și este recomandat ca, pe viitor, turiștii care vizitează aceste zone turistice ale vecinilor să țină cont și de această posibilitate: să se întoarcă acasă pietoni.