Au vrut să dea foc Primăriei Berzasca!

În dimineaţa zilei de luni, ameţiţi bine de alcool, doi tineri au dat foc unui tomberon pe scările de la Primăria din Berzasca şi ameninţau că vor incendia întreaga clădire a administraţiei locale. Motivul? Erau supăraţi pe primar, care şi-a schimbat culoarea politică.

Pentru că tinerii nu glumeau deloc şi s-au dezbrăcat până la piele în semn de protest faţă de primarul care le-a trădat încrederea, la faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti. Ciprian Olah, de 28 ani, şi Dumitru Gruia, de 21 ani, ambii din Berzasca, nu s-au lăsat deloc impresionaţi, iar primul dintre ei a adresat injurii şi ameninţări la adresa celor doi poliţişti de frontieră. Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. La propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, pe numele celor doi a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

„Unchiul unuia dintre tineri l-a contactat telefonic pe unul dintre poliţiştii care instrumentau dosarul privind infracţiunea de ultraj şi i-a promis bani pentru a-l favoriza pe nepotul său, în sensul de a primi o amendă pentru fapta comisă şi a nu fi arestat. Poliţistul a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin cu privire la intenţia unui cetăţean de a-l mitui, bărbatul fiind prins ulterior în flagrant”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce-i oferea agentului de poliţie 100 de euro. În urma audierii, procurorul de caz a dispus faţă de cel în cauză măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile. În urma recursului de la Tribunalul Caraş-Severin, şi cei doi tineri au fost puşi în libertate, având doar interdicţia de a părăsi localitatea.

Comments

  1. Caragiale says:

    PACAT CA NU AU REUSIT!! EDILUL A REUSIT! POLITAIUL EDILULUI LA FEL! SUMA?!… NE MERITAM SOARTA.