Au venit bani pentru noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara. Operațiile pe cord ale micuților bolnavi rămân în stand-by

De câțiva ani buni, la Timișoara se ridică un nou corp, modern, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, pentru că anumite corpuri în care funcționează o parte din secții au fost retrocedate. Primăria a venit cu mare parte din bani, dar Nicolae Robu a cerut și bani de la Ministerul Sănătății, iar Sorina Pintea spune că s-a alocat deja o sumă consistentă.

În acest moment, sumele alocate merg pentru finalizarea clădirii, iar ulterior, de la Guvernul României vor veni bani și pentru dotări. „Alocăm 15 milioane de lei. 10 milioane de lei au ajuns și s-au cheltuit. Vreau să văd și stadiul acestor lucrări pentru că vom aloca și această diferență promisă. Anul viitor vom finaliza și o parte din dotare. Dacă lucrările erau finalizate mai repede, puteam finanța o parte din dotare și anul acesta”, a precizat Sorina Pintea. Ministrul a vizitat miercuri mai multe spitale din Timișoara, pe lângă faptul că a fost la inaugurarea Clinicii de Mari Arși, de la Casa Austria.

Ministrul Sănătății a vizitat Maternitatea Bega, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „dr. Victor Babeș”, dar și Institutul de Boli Cardiovasculare. Aici, Ministerul dorește să se reia operațiile pe inimă la copii, dar deocamdată lucrurile au intrat în impas. „O echipă de medici a plecat la Târgu Mureș, dar se pare că nu se descurcă foarte bine. Vreau să avem această discuție”, a mai spus ministrul Sănătății despre proiectul secției de Chirurgie Cardio-Vasculară pentru Copii.

Sursa foto: debanat.ro