Voluntarii reșițeni au reușit o minune! Cel puțin, asta ar spune cei care le vor trece pragul după finalizarea lucrărilor de la Blocul Fetelor. Pentru că s-au săturat să le dea explicații vizitatorilor de ce clădirea arată atât de rău, tinerii au gândit un proiect prin care au reabilitat tot ce le-a ieșit în cale, de la intrarea în bloc și până la „Mansarda”.
Inaugurarea spațiului în care Centrul de Tineret „Mansarda” şi Centrul de Voluntariat Reşiţa îşi desfăşoară activitatea a avut loc astăzi, odată cu încheierea lucrărilor de renovare a imobilului. Reparaţiile, igienizarea și amenajările au fost finalizate, aşa cum voluntarii și-au propus, în pragul sărbătorilor de iarnă. Anul acesta au continuat cu decorarea unora dintre spaţii, în intenția de a transforma imobilul în unul primitor, în care să fie pentru oricine o plăcere să intre. Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat intrarea în imobil și drumul până la „Mansarda” erau stânjenitoare, mai ales în compania unor invitați din afara centrului sau a voluntarilor veniți din străinătate, acum traversarea acestui spațiu a devenit o plăcere și un motiv de mândrie.
„Am avut sprijinul locatarilor, iar fără acest sprijin nu am fi putut să facem nimic. Mai apoi, ni s-a alăturat primăria cu un sprijin masiv, pe care noi nu am fi putut să îl suplinim. Este vorba despre lucrări ample de canalizare, deratizare, lucrări realizate pe fațada clădirii, lucruri pe care, bineînțeles că noi, ca voluntari tineri ce suntem, nu am fi putut să le ducem la bun sfârșit. Aceste lucrări erau necesare pentru că era un spațiu în care trebuia să le explici vizitatorilor de ce activitățile noastre se derulau aici. Primeam în fiecare an și în « Săptămâna altfel», și în fiecare toamnă tineri care veneau să ne cunoască pentru activitatea de recrutare și spațiul punea în pericol însăși activitatea noastră“, a declarat Dana Lupșan, consilier pentru tineret, cu prilejul inaugurării de astăzi.
La acțiune au fost invitați să ia parte toți cei care au sprijinit activitatea intensă derulată în clădire în ultimele luni, dar și reprezentanții administrației locale. „Îmi place sincer ce am văzut aici, inițiativa civică e cel mai important lucru. Îmi place că sunt mulți tineri care se implică și sunt sigur că acest lucru va avea impact serios asupra viitorului lor. Primăria Reșița și Consiliul Local îi vor încuraja în continuare și îi rog să treacă și la alte lucruri. Noi am ajutat la curățarea subsolului, cu utilitățile, amenajarea spațiului și îi ajutăm și în continuare”, a precizat vicele cu atribuții de primar, Ioan Crina.
Voluntarii s-au mobilizat intens, iar la lucrări, pe lângă cei din Reșița, și prieteni de peste granițele țării au dat o mână de ajutor la realizarea frumoasei investiții. Nu doar calea de acces până la „Mansarda” este reabilitată, ci tinerii s-au gândit să le ofere locatarilor spații de relaxare și recreere, mai ales că în bloc nu stau doar vârstnici. Cu toții își pot petrece timpul liber socializând în încăperi frumos reabilitate. Pentru că au fost extrem de impresionați de gestul tinerilor, locuitorii din Blocul Fetelor promit că vor păstra curățenia ca la carte.
Prin urmare, dacă până acum clădirea voluntarilor era ocolită, evitată și ignorată, situația s-a schimbat radical. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, împreună cu Primăria Municipiului Reșița și Centrul de Voluntariat Reşiţa au realizat o minune și le-au oferit un adevărat exemplu celorlalți locuitori. DJTS a alocat 22.000 de lei pentru derularea investiției, iar administrația a suportat costurile lucrărilor pe care le-a realizat.