Au revenit cu picioarele pe pământ! Șoimii n-au avut milă de Metalul!

Metalul Reșița a fost astăzi o pradă ușoară pentru Șoimii Pâncota, echipă care a câștigat fără probleme în Valea Domanului, cu un sec 4-0, în etapa a 19-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a. Primul meci oficial din 2016 pentru noul Metalul i-a adus cu picioarele pe pământ pe tinerii rosso-neri. Partida a început cu o ușoară întârziere din cauza unor probleme organizatorice.

Având în față o echipă formată în iarnă, în mai puțin de două luni, pâncotanii nu au stat prea mult pe gânduri și și-au demonstrat superioritatea. Gazdele au construit cu precădere pe flancul stâng, acolo unde mai ales Codruț Anghel a arătat o disponibilitate la efort prelungit. De altfel, el a și semnat în minutul 27 singurul șut sănătos pe poarta oaspeților, de la 23 de metri, respins în corner de Cioară. Era deja 0-1, întrucât Șoimii Pâncota deschisese scorul în minutul 17, când Marius Ion, bine lansat de Pavel, l-a depășit în viteză pe Crăciun și a șutat pe jos la colțul lung, iar Zimmermann era învins pentru prima oară în acest meci. Kis a avut și el șansa egalării în minutul 36, dar lovitura sa de cap a fost scoasă de sub transversală. Și dacă gazdele n-au înscris, au făcut-o oaspeții, cu un minut înainte de pauză, când Crăciun a mărit avantajul Șoimilor.
La reluare, Reșița pare descumpănită, fără soluții eficiente în atac, un factor numai bun pentru Pâncota, care a mai marcat de două ori și pe final putea ajunge la o diferență umilitoare pentru Metalul. 0-3 a fost în minutul 62, când acțiunea oaspeților a fost finalizată cu o lovitură de cap de M. Ion, iar în minutul 84 tabela indica deja 0-4, după ce A. Mihai, bine servit de Pirtea, l-a driblat pe Zimmermann ieșit în întâmpinare și a înscris în poarta goală. Portarul reșițenilor, pus la grea încercare în acest meci, s-a remarcat din nou în final, când a avut două intervenții salvatoare, ultima dintre ele chiar pe un contraatac trei contra unu al oaspeților.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664451138659″]
S-a încheiat Metalul Reșița – Șoimii Pâncota 0-4 (0-2), după un meci în care rosso-nerii au simțit pe pielea lor diferențele dintre amicalele pe sintetic cu echipe din ligi inferioare și un joc oficial de campionat.

„Încerc să formez un grup puternic, încerc ca echipa să joace de la meci la meci mai bine. Este o echipă încropită în timp scurt, majoritatea jucătorilor sunt nou-veniți. Mai este mult de lucru și sper ca meciul următor să nu mai fie același scor și să joace mai bine. Mai mult de atât nu pot să spun, fiecare e cu supărările lui. Eu mă simt vinovat pentru că cred că nu m-am impus suficient în fața jucătorilor. Nu sunt de acord cu atitudinea unora, care trebuiau să se gândească la faptul că joacă la liga a doua, nu la liga a treia. Împreună cu domnul Rufă încercăm să construim o nouă echipă. Eu nu mă iau după rezultatele din amicale, pentru că au fost adversari slab cotați, din ligile a treia și a patra. Eu doar am încercat să-i așez în teren, să-și cunoască sistemul de joc și locul lor în teren. Astăzi s-a văzut că am întâlnit o echipă cu experiență, chiar dacă ei sunt în jumătatea a doua a clasamentului. S-a văzut clar pe lucruri simple cum s-au luat golurile. Dacă în primele 20 de minute am fi marcat, probabil că era altă situație. Sper ca la meciul următor de acasă echipa să arate o altă față și să nu mai primim atâtea goluri”, a spus la conferința de presă antrenorul echipei Metalul Reșița, Carol Gurgu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664996461511″]

Metalul Reșița: Zimmermann – Vlad, Elhad, Crăciun (min. 75, Pitulice), Julei – Costea (min. 67, Firu), Kis, Botezatu (min. 85, Buzdugan), Anghel – Vitorovic, Chira. Pe bancă: Ciule, Ponoran, Holovcici, Drăghici.