Au intrat buldozerele în Mociur! Începe transformarea celui mai trist cartier al Reșiței!

mociur proiect

Anul 2022 a început cu demolarea unuia dintre căminele aflate în zona Mociur. Primăria Reșița anunță că s-a dat startul lucrărilor din proiectul de peste 8 milioane de lei, proiect care are menirea de a transforma radical cel mai trist cartier din municipiu.

Buldozerele au intrat în cartierul Mociur pentru a pune la pământ căminul nr. 1, cel care va face loc unei amenajări urbane adecvate, având în vedere că cel de-al doilea cămin va rămâne în picioare și va fi transformat radical.

În urma recompartimentărilor propuse, cele 90 de garsoniere existente în căminul nr. 2 vor fi transformate în 50 de locuințe, fiecare dintre acestea cu baie și bucătărie proprie, după cum urmează: 12 garsoniere, 28 de apartamente cu două camere și 10 apartamente cu 3 camere.

„Pentru terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, spațiu verde, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban și iluminat exterior.”, mai anunță administrația reșițeană.

bloc mociur proiect

Contractul pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur”, a cărui valoare este de 8,3 milioane lei, dintre care 7,4 milioane, bani nerambursabili, a fost semnat în luna august a anului trecut. Durata de implementare este de 26 de luni.