Au „înflorit” pariurile sportive online în pandemie. Parlamentarii PNL vor ca 1% din taxele percepute să ajungă la Comitetul Olimpic

30 de parlamentari PNL au depus o propunere legislativă prin care 1% din taxele percepute pariurilor sportive online să ajungă la Comitetul Olimpic Sportiv al României.

Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș, a declarat că 30 de parlamentari liberali au depus la Parlament o propunere legislativă inedită, cu scopul de a veni în sprijinul olimpicilor României, pentru a se putea pregăti mai bine pentru competiții. Astfel, s-a propus ca 1% din taxele percepute pariurilor sportive online să fie redirecționate către Comitetul Olimpic Sportiv Român.

Propunerea legislativă semnată prevede ca din taxele percepute pariurilor sportive online, care au căpătat o amploare destul de mare în ultima perioadă, 1% din aceste taxe să meargă înspre Comitetul Olimpic Sportiv Român care, din păcate, ați văzut că în ultimii ani la olimpiade, din patru în patru ani, scădem ca și număr de medalii și performanțe olimpice. De aceea este important să trimitem cât mai multe fonduri către Comitetul Olimpic Român. Suntem 30 de colegi parlamentari de la PNL care am semnat această propunere legislativă.”, a explicat Cosmin Șandru.

leader board 728 x 90 px

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să treacă de ambele camere ale Parlamentului și să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.