Au încins hora frăției! Peste 100 de lugojeni au sărbătorit în Piața Victoriei Unirea Principatelor Române

Vremea deloc prietenoasă, cu o ploaie rece, umezeală și frig, nu i-a speriat pe lugojeni care s-au adunat în piața din fața Primăriei orașului pentru a sărbători, ca de fiecare dată în ultimii șase ani, Unirea Principatelor Române.

Gazde ale evenimentului au fost Ansamblul „Lugojana” al Casei de Cultură și Primăria Municipiului Lugoj.

Peste o sută de dansatori de la Ansamblurile „Lugojana” de seniori, juniori și copii, cărora li s-au alătura și câțiva trecători, plus oficialitățile orașului, au încins Hora Unirii, pe acordurile celebrei melodii: „Hai să dăm mână cu mână, cei cu ini­ma română,/Să-nvârtim hora frăției, pe pământul României!/Iarba rea din holde piară! Piară dușmanii din țară!/Între noi să nu mai fie, decât flori și armonie!”.

La aniversarea celor 160 de ani de la fondarea Statului Român, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, au fost prezenți și comandantul Garnizoanei Militare Lugoj, col. Ion Teca, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere, consilieri municipali.

Nu a lipsit nici venerabilul profesor Nicolae Streian, veteran de război, care a împlinit recent 95 de ani şi care a luptat la Păuliș, în Al Doilea Război Mondial.