Au început lucrările la Centura de Sud a Timișoarei

explo 1000x200

În această dimineaţă au demarat lucrările la Centura de Sud a Timişoarei. În ciuda contextului general generat de pandemia de coronavirus, viaţa trebuie să-şi continue cursul, la fel şi lucrările de infrastructură ale Timişoarei, consideră Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

După ce în 12 martie Centura de Sud a Timişoarei a primit autorizaţia de construire, iată că astăzi au început lucrările efective. Valoarea contractului este de 324 de milioane de lei.

Traversăm o perioadă dificilă și poate că o șosea e ultimul lucru care contează, însă astfel de vești ne ajută să rămânem optimiști și convinși că lucrurile vor reintra pe făgașul normal. În 12 martie anunțam că Centura de Sud a Timișoarei a primit autorizația de construire. După nici două săptămâni, dăm cea mai așteptată veste: în această dimineață au început lucrările! În următoarele 24 de luni, situația se va schimba radical pentru șoferi, dar și pentru aerul Timișoarei, oraș sufocat de tiruri. Firma care a câștigat licitația este Tirrena Scavi, iar valoarea contractului este de 324 de milioane de lei”, a declarat Călin Dobra, peşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

În funcție de condițiile meteo, săptămâna viitoare va începe și șantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 și realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuția piloților forați.

„Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu 7 luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj. Sperăm ca această criză generată de virusul COVID 19 să nu afecteze ca durată și ca și costuri lucrările demarate astăzi. D.R.D.P. Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și, implicit, evoluția lucrărilor”, a precizat Horațiu Simion, director regional regional DRDP Timişoara.

banner 970 x 250