Au început lucrările la centrul de artă și tehnologie MultipleXity

multiplexity faza i

Lucrările la centrul de artă și tehnologie MultipleXity, cea mai importantă moștenire a anului în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, au început în acest sfârșit de săptămână. Șantierul a fost deschis în zona de nord, unde se află Muzeul Corneliu Miklosi.

Vești bune aduse de Ruben Lațcău. Viceprimarul Timișoarei a anunțat că vineri s-a predat amplasamentul constructorului, astfel că încep lucrările la centrul de artă și tehnologie MultipleXity, în zona de nord. Acest proiect reprezintă cea mai importantă moștenire a anului în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Proiectul este împărțit în două zone: cea de nord, unde se află Muzeul Corneliu Miklosi, și cea de sud, unde vom transforma curtea și fostele ateliere de reparații pentru tramvaie în spații pentru evenimente culturale. MultipleXity Faza I, șantierul pe care îl începem azi (n.r. vineri), are o valoare pentru execuție de 2,4 milioane lei (TVA inclus) și un termen de execuție de 6 luni, ceea ce înseamnă că în luna noiembrie a acestui an va putea fi deschis publicului”, a declarat Ruben Lațcău.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În ceea ce privește zona de sud a MultipleXity, viceprimarul Timișoarei spune că proiectarea se apropie de final și va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor în a doua parte a acestui an.

Fiind cea mai mare investiție în domeniul cultural realizată vreodată în Timișoara, estimată la peste 10 milioane de euro, acest centru va fi deschis etapizat, astfel încât să putem găzdui aici anumite evenimente în 2023”, a detaliat Ruben Lațcău.

banner 970 x 250