Directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Miloș, face apel la toți factorii care pot îndruma populația să pledeze pentru vaccinarea copiilor!
Acesta spune că echipe de la DSP merg mereu pe teren pentru a discuta cu familiile și cu medicii, dar și pentru a monitoriza campaniile de vaccinare.
DSP Caraș-Severin a demarat o campanie de recuperare, adică de indentificare și de vaccinare a acelor persoane care, deși au ajuns la vârsta de vaccinare, încă nu au făcut vaccinul ROR sau alte vaccinuri din schema națională. „Direcția de Sănătate Publică are echipe în teren care vizează zone sensibile (comunități defavorizate, comunități de rromi sau comunități sărace, comunitățile din care lipsesc medicii de familie sau acele comunități ai căror membrii nu se află pe lista niciunui medic de familie) pentru a-i determina și convinge să se vaccineze”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP.
„Din păcate, există colectivități care nu conștientizează că nevaccinarea poate ucide și refuză vaccinurile, așa că noi avem echipe în teritoriu care să facă educație sanitară și consilierea acestor persoane”, adaugă directorul Miloș.
Șeful DSP a adus în discuție epidemia de tuse convulsivă din 1954, de gripă spaniolă din 1918 sau de poliomielită din 1956-1957, toate aceste epidemii cauzând sute de mii de decese, decese ce ar fi putut fi evitate dacă oamenii ar fi avut la îndemână vaccinuri și spune că, acum, în anul 2017, trebuie evitat să se mai ajungă la asemenea epidemii, cu atât mai mult cu cât medicina a descoperit diverse vaccinuri pentru aceste boli care trebuie eradicate din Europa. „Trebuie să aducem dozele de vaccin în cabinetele medicilor de familie, dar și în farmacii”, a mai spus Miloș.