Au decis. Aquacaraș își plătește datoria în rate!

În cel mai recent plen, consilierii din Caransebeș au aprobat un grafic, prin care societatea de apă-canal să își poată achita datoria în acord cu decizia instanței de judecată.

Condițiile de eșalonare stabilite de ambele părți au fost aprobate de către Consiliul Local al municipiului. Potrivit convenției, eșalonarea la plată este la data de 20 a fiecărei luni, plățile urmând a fi efectuate timp de 9 luni de zile, până la sfârșitul anului.  În cazul în care nu vor fi respectate termenele și sumele stabilite a fi achitate lunar, eșalonarea își pierde valabilitatea, iar Aquacaraș va plăti penalități de 0,1 la sută din suma rămasă de achitat până la stingerea efectivă a debitului.

Reamintim că Aquacaraș Caraș-Severin datorează municipalității din Caransebeș 1.815.273 de lei, bani care provin din redevențele solicitate de la municipalitate, de societatea de distribuție a apei în ultimii ani, pentru care Primăria Caransebeș a dat în judecată societatea. Decizia instanței impune achitarea datoriei către administrația publică, datorie care se compune din redevența pe mai mulți ani, dar și din penalitățile aferente.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Având în vedere că sentința trebuie pusă în aplicare printr-un executor judecătoresc s-a ajuns la un compromis și Consiliul Local a fost de acord ca datoria să fie, în baza legii, eșalonată pe parcursul acestui an bugetar. În această situație se vor debloca conturile Aquacaraș de către executorul judecătoresc, noi putem recupera acești bani și societatea va putea funcționa în condiții normale”, ne-a precizat edilul municipiului Caransebeș, Marcel Vela.

banner 970 x 250