Activitatea aleşilor reşițenilor, în doar câteva rânduri. Şi alea copiate!

Au cerut şi au primit votul reşiţenilor pentru a schimba soarta tristă a municipiului. Dacă au reuşit sau nu se poate vedea cu ochiul liber. Ce au făcut pentru Reşiţa aleşii locali au arătat chiar ei, fiecare în parte, în rapoartele de activitate.

La cea mai recentă şedinţă ordinară de consiliu local au fost prezentate rapoartele de activitate ale consilierilor pentru anul 2014. Liniştea din plen care caracterizează şedinţele din ultimii ani este puternic susţinută de propriile mărturisiri legate de activităţile prestate în folosul oraşului şi cetăţeanului.

Dintre cei 21 de consilieri locali ai Reşiţei, doar patru au iniţiat pe parcursul anului 2014 proiecte de hotărâre. Este vorba despre Ioan Crina, care ocupă şi funcţia de viceprimar, Gheorghe Năsturel, Costel Mihăilă şi Jaro Marşalic. Cel puţin aşa rezultă din rapoartele de activitate semnate de cei cărora reşiţenii le-au acordat votul. Cei mai mulţi dintre aleşii locali au reuşit performanţa de a-şi sintetiza activitatea din anul trecut într-o filă, maximum două, aici fiind incluse şi pasajele copiate pur şi simplu din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local. Tot aici e inclus şi un paragraf reprodus aproape literă cu literă de mai toţi consilierii. „Am participat la întâlniri cu cetăţenii municipiului Reşiţa, care au ridicat probleme multiple din diverse domenii, pe care în limita competenţelor şi atribuţiilor pe care le am în această calitate, am încercat să le rezolv, iar cele nesoluţionate le-am supus atenţiei Executivului”, este textul pe care îl regăsim aproape în fiecare raport. Singurii care au omis acest „copy-paste” sunt Elena Borchescu şi Valentin Lupşa.

Dintre cele 21 de rapoarte sunt câteva care se remarcă. Viceprimarul Ioan Crina, spre exemplu, şi-a sintetizat activitatea în 65 de pagini, cât toţi ceilalţi la un loc. Florin Țurcaș, considerat drept unul din cei mai simpatici aleşi locali, a desfășurat „o intensă activitate”, după cum susţine acesta, atât în cadrul Consiliului Local, cât şi în cadrul Comisiei pentru servicii publice, agricultură, comerţ, privatizare, sport, turism şi agrement”, al cărui preşedinte a fost. O pagină din cele două şi jumătate ale raportului său reprezintă un copy-paste din art.23 al Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local. Dar asta nu e tot! „Am desfăşurat o intensă activitate în cadrul mai multor comisii în care am fost desemnat”, a mai menţionat Ţurcaş amintind, printre altele, de implicarea sa în evaluarea ofertelor pentru concesiune, vânzare sau închiriere a imobilelor, în sprijinirea tinerilor pentru construirea unei locuinţe. Ţurcaş a avut un rol important şi în învăţământ, fiind desemnat de colegii consilieri drept reprezentant al administraţiei locale în consiliile de administraţie de la Grădiniţa „Pinocchio” şi Şcoala Nr.8. Reuşita Galei K1 i se datorează şi ea în mare măsură şi lui Ţurcaş. Şi raportul de activitate pe 2014 întocmit de Florian Pascu a ieşit în evidenţă, acesta fiind redactat exact într-o pagină şi cinci rânduri. Şi alea copiate!

Comments

 1. mihaela says:

  Punctul de plecare al oricărei reușite este dorința. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : albastreala_75@yahoo.com

 2. Raresb11 says:

  Cel mai infect primar si cel mai spagar este acest Stepanescu păcat ca Resita a avut numai primari cu probleme sper ca viitorul care va veni curând sa fi învățat din Greșelile șpăgarului si al alcoolistului dinaintea lui

 3. Raresb11 says:

  Cel mai infect primar si cel mai spagar este acest Stepanescu păcat ca Resita a avut numai primari cu probleme sper ca viitorul care va veni curând sa fi învățat din Greșelile șpăgarului si al alcoolistului dinaintea lui

 4. cititor al revistei URZICA says:

  Ce ne trebuie scriitori consacrati, TEXTIERI UMORISTICI, si alte categorii de profesionisti in ale scrisului?Nu avem nevoie , la noi la Resita,avem TALENTE originale in acest domeniului, talente alese de noi(pus bot, dat vot!)Auziti voi ,dragi resiteni , cine este, printre altele, in comisii din invatamant:un (recent) PSD-ist, care are maxim (?) clase, este diriguitor si schimbator de valuta, cu loc de “munca”, apropiat de primarie si coechipier in trupa de manevra a sefului si adjunctului sau!E si normal sa scrie altul amintit, 65 de pagini, pt. ca , daca a povestit tot, poate a precizat si daca a dat banii restanti la CET, asa cum ,in toamna garanta ca se va intampla!!