Au apărut primele oferte pentru trecerea dintre ani în Clisura Dunării

Deși pentru o parte din oamenii de afaceri din Clisura Dunării activitatea turistică pare că și-a atins scopul în perioada lunilor mai-septembrie, există totuși administratori de pensiuni care au creat deja oferte avantajoase cu ocazia sărbătorilor de iarnă, aceștia fiind de părere că organizarea Revelionului 2021, spre exemplu, ar putea compensa cumva pierderea farmecului de altădată din cadrul sărbătorilor Pascale din cauza contextului epidemiologic.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere sanitar, cred că oamenii au nevoie de un moment de relaxare, de bucurie, astfel încât să poată depăși mai ușor problemele generate de noul coronavirus. La noi, organizarea petrecerii pentru trecerea dintre ani este deja o tradiție. Sperăm ca numărul mare al cazurilor de infectare cu temutul virus să cunoască un trend descendent, asta pentru ca sărbătorile de iarnă să nu își piardă farmecul de altădată așa cum s-a întâmplat de Paște. Îmi doresc să putem lăsa anul 2020 în urmă cu zâmbetul pe buze și cu speranța că lucrurile vor reveni la normal, însă, sigur, dacă acest lucru nu va fi posibil, nu avem decât să ne supunem măsurilor impuse de autorități. Nu suntem inconștienți. E clar că sănătatea celor din jurul nostru trebuie să primeze.”, a explicat unul dintre operatorii economici din Clisura Dunării.

Referitor la modul în care au decurs lucrurile în sezonul estival și la cât de grea a fost (sau nu) redresarea economică, omul de afaceri al locului a declarat:

„Așa cum au amintit o parte din oamenii de afaceri din Clisură care operează pe segmentul turistic, contextul pandemic a fost oportunitatea perfectă pentru petrecerea concediilor în țară, iar acest lucru s-a simțit din punct de vedere financiar. Avem peisaje frumoase, locuri splendide de vizitat. Un alt avantaj al faptului că nenumărați turiști ne-au călcat pragul s-a referit la faptul că zona noastră a fost ocolită de numărul mare al persoanelor depistate pozitiv cu Sars-Cov-2, fapt care i-a determinat pe vizitatori să petreacă câteva zile în liniște, fără grija că s-ar putea îmbolnăvi”.

Sursa foto principal: scorilotravelvacante.ro.