Au apărut cozile pentru testarea COVID-19. Zeci de cărășeni așteaptă răbdători în stradă

Dacă vrem să ne petrecem vacanța în Grecia, să ne întoarcem la muncă în Austria și Germania ori să călătorim în interes de serviciu în Ungaria și Lituania trebuie să trecem mai întâi pe la un laborator de analize medicale, pentru testul de coronavirus. Practic, în Caraș-Severin acest lucru este imposibil în rețeaua sanitară de stat, unde astfel de centre de testare lipsesc cu desăvârșire.

De acest lucru profită laboratoarele private, nu multe la număr, care funcționează în județ, care au înțeles că, în lipsa unui contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, astfel de testări reprezintă o sursă consistentă de venituri.

La Reșița, sute de oameni se trezesc cu noaptea în cap pentru a face testul al cărui cost se învârte în jurul sumei de 300 de lei. Rezultatul testării este dat peste trei zile de la data prelevării probelor.

Reamintim că maghiarii cer cetățenilor străini ce vin din așa-zisa zonă galbenă, din care face parte și România, să prezinte la intrarea în țară două teste negative prevalate la 48 de ore distanță.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Caraș-Severin, unul dintre cele 4 județe din țară fără centru de testare COVID-19