„Atractivitatea regiunii Banat stimulează creşterea traficului aerian”

explo 1000x200

Numărul pasagerilor care călătoresc de pe Aeroportul Internațional Timișoara a crescut, în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, cu 63%, ajungând la aproape 765.000, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Aeroportul Internațional Timișoara, în perioada ianuarie – iunie 2017 a fost înregistrată o creștere spectaculoasă a traficului aerian. Astfel, în primele șase luni din acest an, aeroportul a înregistrat 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri). O creştere de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în primul semestru al acestui an, respectiv 8.454 faţă de 6.053 înregistrate în primele şase luni ale anului 2016.

În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, reprezentanții aeroportului timișorean estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori.

„Evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi la aeroportul din Timişoara se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul. Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Potrivit acestuia, prioritare rămân noile destinaţii care ar putea fi introduse, estimând ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane, informează Mediafax.

În prima jumătate a anului, destinaţiile preferate de pasageri au rămas Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internațional Timișoara.

De la finalul lunii mai, s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării: Antalya – Turcia, insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos. Se zboară şi spre Palma de Mallorca – Spania, litoralul românesc – Constanţa. De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca.