ATOR Banatul de Munte, ONG-ul care s-a implicat în nenumărate proiecte comunitare, solicită ajutor!

ator

După aproape șase ani de proiecte sociale, educaționale și cultural-artistice în Caraș-Severin, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte își propune ca anul acesta să deschidă un centru de tineret și în Reșița, după modelul celui de la Moniom.

În acest sens a fost identificat și un imobil în zona Muncitoresc, pe Strada Paul Iorgovici, care aparține Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” și care a fost preluat în administrare încă de anul trecut de către ATOR Banatul de Munte, care în 2021 a dobândit statut juridic, de organizație non-profit, cu sediul în Reșița și filiale în mai multe zone ale județului.

Noul centru de tineret care va fi înființat la Reșița își propune să ofere programe educaționale și cu caracter social copiilor din municipiu, pe modelul celor oferite la Centrul de Tineret Moniom, precum și oportunități de voluntariat pentru tinerii din orașul de pe Bârzava, precizează Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte. De asemenea, se are în vedere și organizarea de cursuri de formare, traininguri, seminarii și ateliere pentru tineri din întregul județ, membri ai asociației, dar și pentru elevi și studenți dornici să se implice în activități de voluntariat și proiecte de educație non-formală, mai spune Anita Radics.

În cursul anului 2021, cu sprijinul Primăriei Reșița, au fost realizate reparații la imobilul de pe Strada Paul Iorgovici, schimbându-se în totalitate acoperișul, care se afla în stare avansată de degradare, precum și alte lucrări conexe.

Pentru deschiderea centrului de tineret, mai sunt însă necesare și alte reparații, precum și dotarea spațiului cu mobilier adecvat, drept pentru care ATOR Banatul de Munte lansează un apel prin care solicită sprijin din partea comunității reșițene, și nu numai, pentru că proiectele organizației vizează întreg județul Caraș-Severin.

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor, și să sprijine acest proiect, o pot face prin donații în materiale de construcții, mobilier de interior sau donații în bani, în contul: RO11 BTRL RONCRT 0603 5709 01, deschis la Banca Transilvania, pe numele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, CIF: 44808955.

Sumele care sunt necesare pentru a putea începe activitatea nu sunt foarte mari, dar în acest moment avem nevoie de o mână de ajutor pentru a putea deschide porțile centrului nostru undeva în aprilie – mai. Considerăm că un astfel de centru este foarte necesar comunității reșițene și județului Caraș-Severin, având în vedere că ne adresăm formării copiilor și tinerilor, dar și familiilor acestora. ATOR Banatul de Munte s-a implicat în numeroase campanii și proiecte comunitare, în ultimii ani, membrii asociației noastre fiind foarte implicați în susținerea categoriilor vulnerabile, inclusiv în perioada critică a pandemiei; acum este un moment în care noi, ca și organizație, cerem sprijinul comunității pentru a putea continua programele sociale și de voluntariat în Reșița și în Caraș-Severin”, a declarat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Informații suplimentare despre modalitățile în care poate fi sprijinit acest proiect pot fi obținute la numerele de telefon: 0726.561.449 – Anita Radics și 0784.983.382 – George Lăpădat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/