Câteva mii de copii, adolescenți și vârstnici s-au înscris la Crosul Spiritul Olimpic, organizat în 14 localități din Caraș-Severin. Numai în cele două municipii, Reșița și Caransebeș, numărul participanților s-a apropiat de 1.000.
Reporterii „Express de Banat” au surprins Crosul Spiritul Olimpic în mai multe orașe din Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș și Oțelu Roșu. Startul s-a dat la ora 13.20, fără pic de întârziere în vreo localitate. În ce privește numărul participanților, acesta este tot mai mare de la un an la altul. La ediția cu numărul opt, câteva mii de participanți s-au aliniat la start.
Participare record la Reșița
Peste 300 de participanți din municipiul de pe Bârzava au alergat astăzi la Crosul Spiritul Olimpic. Startul a fost dat de către atletul Marius Cocioran, cel care anul acesta a participat la Jocurile Olimpice de la Londra.
Marius Cocioran a dat startul competiției de la Reșița
“Sportul este cel mai bun lucru pe care îl puteți face. Înseamnă sănătate pentru voi! Chiar vă îndrum pe cei care nu faceți mișcare să vă apucați pentru că este foarte sănătos”, le-a spus Marius Cocioran, participanților la Cros. Acțiunea s-a derulat în prezența prefectului de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a inspectorului școlar general Paul Șușoi, dar și a organizatorului principal al acțiunii, Liliana Dacica.
Record de vârstă la Caransebeș
Câteva sute de participanți s-au înscris în competiție și la Caransebeș. Cel mai mic participant a avut 5 ani, iar cel mai în vârstă a fost o doamnă, de 82 de ani, Solomia Sârbu. Caransebeșeanca a făcut față cu brio traseului stabilit de organizatori și chiar a fost premiată de Primărie, pentru că a reușit să îl finalizeze, la fel ca și ceilalți colegi ai săi de competiție, mulți dintre ei cu vârsta sub 20 de ani.
Solomia Sîrbu, premiată de Marcel Vela
„Această competiție înseamnă spirit olimpic. A participa, chiar dacă ai pierdut sau ai câștigat e important. Ideea este să continui pentru că sportul și sănătatea sunt întotdeauna elementele care au unit oamenii, chiar popoarele, elemente care uneori au făcut pacea între armate, sportul fiind cel mai nobil dintre toate competițiile care pot fi organizate într-un spirit olimpic”, a declarat Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631857355358″]
De altfel, municipalitatea i-a și premiat pe câștigătorii Crosului Spiritul Olimpic cu diplome și bani. Pentru locul întâi, la băieți și fete, premiul a fost de 400 de lei, pentru locul al doilea administrația a alocat suma de 300 de lei, iar cei care s-au plasat pe locul 3 au primit câte 200 de lei. Cel mai vârstnic și cel mai tânăr participant au luat câte 200 de lei fiecare, indiferent de locul pe care s-au situat. Partea haioasă a lucrurilor este că cei care conduc municipiul au pregătit și premii de rezervă pentru potențialii participanți accidentați, însă din fericire, toți caransebeșenii au trecut cu bine linia de sosire.
Agitație la Oțelu Roșu
Și la Oțelu Roșu, cei mai buni alergători au fost premiați. Deși startul a fost luat cu câteva secunde întârziere din cauza zgomotului și a agitației din zona Stației Peco, participanții nu s-au lăsat dezamăgiți și au alergat cât i-au ținut picioarele, ca să obțină un rezultat cât mai bun. „Este o competiție frumoasă. Ne-am implicat în sprijinirea ei, pentru că Primăria susține sportul. De altfel, mâine echipa Dinamo București vine în orașul nostru, tot în urma intervenției pe care am avut-o la conducerea Clubului, de la nivel central”, a spus Luca Mălăiescu, edilul-șef al orașului.
Tinerii s-au înscris în număr mare la competiție și la Oțelu Roșu
„Este o competiție organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în colaborare cu Primăriile mai multor localități din județ și studioul regional de radio. Startul se va da simultan prin intermediul undelor. Invităm pe această cale cât mai mulți iubitori ai sportului să facă mișcare”, a declarat Liliana Dacica, directorul DJST Caraș-Severin, pentru „Express de Banat”.