Atmosfera Evului Mediu, reînviată în centrul Timișoarei. Începe o nouă ediție a Festivalului Medieval

whatsapp image 2021 07 13 at 12.58.14

Timp de trei zile, în centrul Timișoarei va fi reînviată atmosfera Evului Mediu. În perioada 16-18 iulie are loc cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade, un eveniment la care sunt invitați să participe spectatori de toate vârstele.

Muzeul Național al Banatului anunță că, alături de Consiliul Județean Timiș, organizează cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Astfel, în perioada 16-18 iulie, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, spectatori de toate vârstele sunt invitați la ineditul eveniment, care va reînvia timp de câteva zile atmosfera Evului Mediu.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade se transformă încet, încet într-o tradiție a Timișoarei, dar și a județului. A fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese.”, a informat Muzeul Național al Banatului.

Festivalul Medieval începe vineri, la ora 18.00, cu ridicarea taberelor grupurilor de reconstituire istorică participante, iar de la ora 20.00 are loc o paradă în centrul Timișoarei. Urmează două concerte, iar seara se încheie cu un spectacol de jonglerii cu foc.

Și sâmbătă sunt pregătite tot felul de evenimente de reconstituire istorică, iar seara se va încheia cu un spectacol de teatru pirotehnic pe muzică live. De asemenea, duminică, printre altele, vor fi prezentate obiceiuri de vânătoare în Evul Mediu, evenimentul urmând să se încheie la ora 15.00, cu salutul participanților.

Accesul la Festivalul Medieval al Castelului Huniade se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 48 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la festival. Participarea este condiționată de respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare.”, a transmis Muzeul Național al Banatului.

Programul complet al Festivalului Medieval este disponibil AICI!