Atletismul e rege la CSU Reșița

2016 a fost un an extraordinar pentru CS Universitatea Reșița. A fost anul care a adus clubului sportiv universitar reșițean cele mai multe medalii din istorie. 78 de medalii au cucerit reprezentanții CSU Reșița, dintre care 34 de aur, 35 de argint și 9 de bronz. Dintre acestea, cele mai multe le-a adus secția de atletism.

În plus, atletismul a avut trei reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, recordmenul Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Ana Rodean.
„Fiind un sport individual, atleții au reușit să aducă un număr de 70 de medalii, dintre care 32 de aur, 32 de argint și șase de bronz. Aceste medalii au fost aduse la Campionate Naționale, la Campionate Balcanice, Cupe Europene și Cupe Mondiale. Aceste rezultate ne dau încredere că și în anul viitor vom obține rezultate cât mai bune, ținând cont că multe dintre aceste medalii au fost aduse și de sportivi juniori, și de la categoria tineret, ceea ce ne arată că pe lângă seniorii consacrați, la CSU Reșița există și sportivi de viitor, juniori care sperăm că vor performa în anii viitori. Anii viitori în care vom avea Campionate Europene sau Campionate Mondiale de juniori, la care ne dorim să avem câți mai mulți reprezentanți. Bineînțeles, să nu-i uităm aici pe cei consacrați, vom avea în 2017 Cupe Europene și Campionate Mondiale de seniori. La Mondialul de la Londra avem deocamdată un sportiv calificat, e vorba despre Narcis Mihăilă, dar noi ne dorim ca de la Cupa Europei din luna mai, în probele de marș, să se califice și alți sportivi la Mondiale. Vom încerca să facem câteva echipe, să reprezinte România la Cupa Europei din Cehia, iar la acest concurs să obțină baremul pentru Mondiale”, a spus Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița.

CITEȘTE ȘI: Reșița merge la Rio! Marius Cocioran și Narcis Mihăilă scriu istorie în atletismul românesc!

Nu doar marșul a adus rezultate în 2016, ci și participarea în alte probe din atletism. „Am avut rezultate la Campionatul Balcanic de sală, în proba de 3.000 metri Ionuț Betej a obținut argintul, același sportiv obținând medalia de bronz împreună cu ștafeta de 4×400 metri. Un alt reprezentant al CSU Reșița, atletul Cătălin Atănăsoaei a devenit campion balcanic la individual și pe echipe la alergare montană. Același sportiv a participat la Campionatul Balcanic de cros, unde a făcut parte din echipa României, ce s-a clasat pe locul al doilea. Aceste rezultate bune ale sportivilor nu ar fi fost posibile fără ajutorul și munca antrenorilor. Pe lângă munca sportivilor, eu țin să mulțumesc și antrenorilor Gheorghe Ardeleanu, Ștefan Nagy, Irinel Dumitru, Gabriel Avram și antrenorului emerit Iosif Măzăran. Vreau să le mulțumesc și am încredere că și în anii viitori vor munci la fel și vor aduce rezultate cât mai bune”, a mai precizat Octavian Măzăran.