Atitudine veselă și o cafea pe limba fiecăruia! Reșița, gazda unui eveniment internațional

Testează-ți și îmbunătățește-ți abilitățile de a vorbi o limbă străină. O cafea alături de mai mulți voluntari internaționali este momentul oportun pentru a socializa, învăța sau pentru un schimb de experiențe.

Reșițenii sunt invitați în această săptămână la o „cafea lingvistică”. Vino sa-i cunoști pe voluntarii internaționali Nevo Parudimos! Aceștia îi provoacă pe reșițenii de toate vârstele să vină să-i cunoască și să socializeze în limbi străine diferite.

Astfel, vineri, 13 decembrie, între orele 18.00 și 20.00, incinta Bibliotecii Municipale Reșița (Strada G.A. Petculescu nr. 1) va găzdui întâlnirea numită Language Café (Cafeneaua Lingvistică). Reșițenii vor avea ocazia să-i cunoască pe tinerii voluntari veniți din Spania, Portugalia, Turcia, Italia, Polonia, Macedonia, Grecia și Iordania și să facă schimb de experiențe în ceea ce privește limba vorbită.

Întâlnirea de vineri se vrea a deveni o tradiție care să adune din ce în ce mai multe persoane dornice să socializeze și să învețe o limbă nouă sau, de ce nu, mai multe.

Ca orice altă cafenea, și cafeneaua lingvistică este un loc în care poți intra pur și simplu, fără a fi nevoie să aduci cu tine altceva în afară de voie bună. Nu te costă nimic să participi, nici nu trebuie să te înregistrezi undeva. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru a întâlni oameni noi.

Voluntarii care organizează activitatea fac parte din proiectele Nevo Parudimos: „V for Volunteering” (VFV), „Volunteering and Education for Civic Involvement” (VEFCI) și „Volunteering for a smile” (VFS). Acestea sunt finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități pentru Tineret, Serviciul European de Voluntariat (SEV) și proiectul „Volunteers for Inclusion II”, Corpul European de Solidaritate (ESC).

Cei implicați sunt deschiși să învețe cât mai multe cuvinte în limba română și cât mai multe lucruri despre România. Poți fi și tu unul dintre cei care se mândresc cu România și cu limba română. Tot ce trebuie să faci este să fii prezent!