Primarul Reșiței a lansat câteva săgeți către unii directori ai Consiliului Județean, cerându-le să întocmească de pe acum rapoarte cu activitatea lor în cea mai importantă instituție județeană.
„Celor care își pun întrebări legate de Dunca și Tăițelu, adică unora dintre angajații Consiliului Județean, le-aș pune eu câteva întrebări sau, mai bine zis, le-aș crea un avantaj ca, în loc să-i întrebe Romeo Dunca atunci când va câștiga alegerile la Consiliul Județean, îi întreb de acum, să aibă timp să dea răspuns în cele trei luni care au mai rămas până atunci. I-aș cere de pe acuma lui Stika, directorul de la Drumuri Județene, să ne facă o informare despre câți kilometri de drumuri județene sunt în Caraș-Severin, dintre ele câte sunt asfaltate și câte nu. Dintre cele asfaltate, l-aș întreba câte sunt într-o stare excepțională, câte sunt într-o stare bună și câte sunt într-o stare execrabilă. Pentru cele care sunt într-o stare execrabilă, să ne spună ce programe a accesat: CNI, PNDL sau fonduri europene, și câte proiecte a scris. Asta ca să-i dăm timp omului să gândească, că nu aș vrea să-l iau prin surprindere. L-aș mai întreba pe domnul Stika de ce a atribuit contracte de deszăpeziri cu posibilitatea de contractare. De ce dau în exploatare un astfel de drum unei firme din Caraș-Severin, pentru ca aceasta să dea în subcontractare unei firme din Maramureș? De ce în contractul de sarcini nu s-a specificat că nu ai voie să dai în subcontractare astfel de lucrări?”, sunt întrebările adresate indirect de Ioan Popa șefului de la Drumuri Județene.
Nu doar Gabriel Stika, directorul Direcției de Drumuri Județene, a fost în atenția primarului Reșiței, ci și directorul Sălii Polivalente, și el angajat al Consiliului Județean Caraș-Severin.
„Tot la fel i-aș cere domnului Buzzi, directorul Sălii Polivalente, să-mi pregătească o situație cu două coloane: una, câte încasări anuale a făcut în ultimii patru ani, care sunt cheltuielile din toți acești ani și dacă diferența dintre încasări și cheltuieli… eu estimez că este flagrantă. Să ne spună: de ce nu organizează spectacole, evenimente sportive sau de ce nu închiriază sala, așa cum se face la Cluj pentru meciuri de tenis, de baschet sau concerte de muzică de tot felul. Și l-aș mai întreba câte ore stă la lucru pe zi: opt, șapte, trei, una și dacă mai are alte activități, că am înțeles că aduce mașini din Germania, că vinde mașini second-hand. Dacă mai are timp să facă ambele activități”, a conchis Ioan Popa.