Atenție! Trafic restricționat în Ungaria

camioane vama

Atenție, șoferi de camioane! Traficul va fi restricționat în Ungaria, așa că nu veți putea traversa granițele. Deja se aglomerează punctele de trecere a frontierei din vest.

Restricțiile vizează mașinile mai grele de 7,5 tone și intră în vigoare, marți, 14 martie, de la ora 23:00. Rămân în vigoare 24 de ore.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 Martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

„Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, a transmis Poliția de Frontieră.

Deja de marți după masa vămile cu Ungaria s-au aglomerat. Camioanele așteaptă 110 și 120 de minute pentru a trece pe la Nădlac, respective Nadlac 2. La Vărșand timpul de așteptare este și mai mare, de 160 de minute.

La punctul de trecere de la autostrada A1 și autoturismele înregistrează timpi mari de așteptare. Se stă până la o oră și jumătate pentru a se trece în Ungaria.

Sursa foto: arhiva