Atenție, șoferi! Un aparat radar cu laser este de acum pe mâna agenților de circulație cărășeni

Noul model de aparat radar tip pistol a intrat și în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Modelul are cameră video HD și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi.

Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie.

Așadar, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectorului de Poliție Județean Caraș Severin vor folosi în curând acest aparat radar tip pistol întrucât VITEZA reprezintă principala cauză de producere a accidentelor grave de circulaţie.
„Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă pe şosele pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier”, spune subinspectorul Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin dorindu-le, totodată, șoferilor „Drum bun!”.