Atenţie, şoferi! Poliţia în acţiune!

Rutieriştii vor fi prezenţi la datorie pe toate drumurile din judeţ la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a supraveghea traficul. Oamenii legii îi au în vizor mai ales pe şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie, dar şi pe taximetriştii aflaţi în ilegalitate.

În perioada 24-26 februarie, poliţiştii de la rutieră vor desfăşura o acţiune care-i va arde la buzunare pe vitezomani. Nerespectarea vitezei legale reprezintă una dintre cauzele principale ale producerii de accidente, astfel că radarele vor fi prezente pe drumurile judeţului în acest weekend. “Obiectivele principale ale acestor activităţi le reprezintă asigurarea unui climat de siguranţă rutieră sporită pe drumurile publice, combaterea neregulilor referitoare la depăşirea autovehiculelor şi viteza de deplasare, dar şi depistarea conducătorilor auto aflaţi la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice, droguri sau alte medicamente cu efecte similare”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Nici taximetriştii care circulă în ilegalitate nu vor scăpa de controalele rutieriştilor. „Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în zona gărilor şi autogărilor pentru a desfăşura controale pe linia transportului de persoane în regim taxi. Vor fi verificate starea tehnică a autovehiculelor taxi, funcţionarea corectă a aparatelor de taxat şi taximetriştii autorizaţi. Prin aceste activităţi se doreşte eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.