Atenție, se joacă! Încă un spectacol-premieră la Teatrul de Vest din Reșița

po 1000x100px (3)

Se anunță un weekend cu râsete la Teatrul de Vest din Reșița, acolo unde actorii vor pune în scenă a doua premieră din 2021: o comedie spumoasă – „Soare pentru doi”.

În urmă cu o săptămână, premiera „Cerere în căsătorie” s-a jucat cu casa închisă. De această dată, reșițenii și nu numai sunt așteptați la o altă premieră: comedia „Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, în regia lui Valeriu Andriuță. La capitolul scenografie vorbim despre un debut, acesta fiind semnat de Denna Istrate. Spectacolul are doar doi actori: Andrada Samoilă și Florin Ruicu, iar povestea este una extrem de interesantă – un medic reputat se trezește într-o noapte în casă cu o tânără care îl anunță că se mută la el. Iar de aici, spectatorii vor avea parte de o mulțime de răsturnări de situație.

Regizorul Valeriu Andriuță a mai colaborat cu teatrul din Reșița cu ceva ani în urmă. Ineditul acestui spectacol este faptul că repetițiile au început, la final de ianuarie, în online, Valeriu Andriuță fiind bolnav de COVID-19. Acest lucru a însemnat un efort considerabil, piesa fiind pusă efectiv în scenă de doar 6 zile.

„E pentru prima dată într-un teatru profesionist când sunt nevoită să fac un spectacol în 6 zile. Dar este o provocare. Emoțiile sunt foarte mari. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor publicului nostru. Este un text foarte bun, de aceea este și provocarea atât de mare. Trebuie să putem să îl redăm bine. Este o bucurie să lucrez cu Valeriu, îmi este și prieten”, a declarat Andrada Samoilă.

1000x100 casa brutarului

Florin Ruicu a ținut să îi mulțumească managerului Florin Ionescu pentru acceptarea venirii lui Valeriu Andriuță în calitate de regizor la Reșița. „Nu o să-l ridic pe un piedestal, dar după 22 de ani în acest teatru, Valeriu este cel mai apropiat de sufletul meu prin simplul fapt că este un om foarte bogat sufletește. Fiind și regizor, și actor, va ști să ducă exact așa cum trebuie relația regizor-actor. Știe să ne și certe, știe să ne și îmbrățișeze, știe să ne și felicite, știe să ne și mustre. Când ai un regizor foarte bun, un text extraordinar, un partener impecabil, îți dai seama cât de greu este de fapt teatrul. Simți că tot Universul e pe umerii tăi și nu mai ai cale de scăpare”.

„Soare pentru doi” se va juca sâmbătă și duminică, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Vest Reșița, cu 30% din locuri ocupate. Spectacolul va fi jucat joi, 25 februarie, și la Caransebeș.