Atenţie! Ploaia nu ocoleşte Caraş-Severinul

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică prin care se instituie COD PORTOCALIU, cu fenomene meteorologice periculoase, valabil până mâine la ora 20.00.

Potrivit INHGA, sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele dintre râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Moraviţa şi Timiş, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Din această cauză, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a luat măsuri.  „Momentan, râurile din judeţ se află sub cotele de atenţie, însă vor fi supravegheate îndeaproape pentru evitarea unor situaţii ce ar putea pune în pericol vieţi omeneşti sau bunuri”, declară Ion Spânu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin.

Evoluţia fenomenelor va fi monitorizată cu atenţie şi la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, iar la sediile primăriilor din zonele de risc se va institui serviciul de permanenţă pe durata intervalului menţionat, în eventualitatea unor intervenţii.