ATENȚIE! Și materialele de construcții expiră!

Chiar dacă oamenii în general sunt mai atenți la termenul de valabilitate al produselor alimentare, și calitatea produselor nealimentare este supusă deteriorării odată ce a trecut pragul valabilității.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Caraș-Severin a efectuat în ultima perioadă o serie de controale la comercianții produselor necesare în construcții. În urma celor 13 acțiuni de control, s-au semnalat 9 contravenții și s-au aplicat 8 amenzi ce însumează 10 000 de lei.

Principala problemă semnalată de către agenți a fost un număr semnificativ de produse ce aveau termenul de valabilitate expirat. „Doi operatori economici expuneau la comercializare vopsea lavabilă, ciment, adeziv pentru gresie și faianță și lac ce aveau termenul de valabilitate depășit, la unele dintre produse trecuseră 3 ani de zile de când produsul era expirat. Astfel, peste 1000 de kilograme, în valoare totală de 3205 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare”, menţionează Mirela Răchitan, din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Caraș-Severin.

protectia consumatorilor

Pentru produsele retrase de pe piață în urma controlului, comercianții trebuie să aducă dovada faptului că au fost distruse. Există companii ce se ocupă cu această problemă, colectează și distrug produsele oprite definitiv de la comercializare.

Sfatul reprezentanților comisariatului este ca orice cumpărător să verifice atât termenul de valabilitate al tuturor produselor, cât și eticheta produsului și prețul, astfel încât să nu existe probleme ulterioare.

Foto: de-contabilitate.ro