Atenție la limbaj… inclusiv pe Facebook! 1.000 de lei amendă pentru un utilizator prea înverșunat

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Indiferent cât de mult ne scot din sărite anumite postări sau comentarii de pe Facebook, polițiștii ne recomandă să ne gândim de două ori înainte de a răspunde la ele cu prea mult elan. Un cărășean a primit o amendă de 1.000 de lei pentru un limbaj nepotrivit în comentariile lăsate pe Facebook.

„Proferarea în public, de injurii, expresii jignitoare sau vulgare împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, ne transmit polițiștii cărășeni.

Ceea ce mulți nu știu este că aceleași reguli se aplică și în mediul virtual, considerat spațiu public. Un bărbat din Armeniș a simțit-o pe buzunarul lui. Polițiștii din Caransebeș i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei după ce acesta a postat comentarii injurioase pe o platformă de socializare la adresa reprezentanților instituției publice.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Rugăm cetățenii să manifeste un comportament civilizat atât în spațiile private, cât și în cele publice, inclusiv pe rețele de socializare, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni prevăzute de lege”, promit polițiștii.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/