Atenție la consum! Udatul grădinilor suprasolicită uzinele de apă ale Lugojului și scade presiunea pe rețea

udat gradina
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Meridian 22 solicită lugojenilor să se rețină de la a consuma mari cantități de apă din rețeaua publică pentru udatul grădinilor, pentru a nu crea sincope în sistemul de alimentare, mai ales la etajele superioare de la blocuri. Conform conducerii societății de apă-canal, cea mai mare problemă o constituie folosirea apei pompată de la cele trei uzine pentru irigarea grădinilor. În ultima perioadă de timp se constată o cerere din ce în ce mai mare de apă în rețeaua publică, pe fondul precipitațiilor reduse, din ultimul interval.

Pe lângă consumul crescut, angajații Meridian trebuie să gestioneze și pierderile din rețea, precum și nefuncționarea unor foraje colmatate de la uzinele 1 și 3, astfel că echipamentele de captare și pompare sunt suprasolicitate. În perioada următoare sunt anunțate controale în teren, acolo unde se constată un consum mult prea mare față de perioadele anterioare. Principalul furnizor de apă al municipiului este uzina de apă nr. 2 din zona platformei industriale de pe strada Timișoarei, în aval de podul de cale ferată. Aceasta captează apă dintr-un braț tehnic al Timișului și depinde de nivelul râului, care poate fi critic în lunile de vară, cum s-a mai întâmplat în anii trecuți, când a fost nevoie de reconstrucția pragului de aducțiune amenajat pe cursul de apă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Cantitatea de apă necesară orașului este completată cu capacitățile uzinei 1, de pe strada Tapiei, care în ultimii ani s-au diminuat și în mai mică măsură de uzina 3, de pe strada Vincențiu Babeș, dar aceasta are posibilități tehnice reduse și un sistem deficitar de tratare a apei.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/