Atenție la carne! Probe trichineloscopice la Lugoj, Făget și comunele din zonă

untitled design set 970x90 px

Cabinetele medicale veterinare se pregătesc să întâmpine numeroasele solicitări care se anunţă în luna decembrie pentru efectuarea analizelor trichineloscopice la porcii sacrificaţi în gospodării. 

În Lugoj, principalul cabinet care efectuează aceste testări ale cărnii este cel al doctorului Cristian Oros, de pe strada Bucegi, nr. 35, vizavi de intrarea în Parcul George. În luna decembrie, unitatea are următorul program: luni – sâmbătă, între orele 9 – 16. Cabinetul este deschis zilnic până în data de 23 decembrie, când programul este de la 9 la 14. Va fi redeschis între 27 şi 30 decembrie, între orele 9 – 13. Tariful pentru o probă este de 35 lei, la fel ca anul trecut.

„Recomand oamenilor să vină să efectueze aceste analize, pentru că au existat destule cazuri în zonă, când carnea a fost infestată şi oamenii s-au îmbolnăvit de trichineloză. Dacă e lume multă, vom rămâne şi peste program”, ne-a declarat dr. vet. Cristian Oros.

Funcțională va fi și Circumscripția Sanitar Veterinară din cartierul Micro IV, însă Direcția Timiș nu a definitivat programul și nici tarifele. Anul trecut, acestea costau circa 25 de lei. Și la Făget vor funcţiona două unităţi, ambele fiind în apropierea Pieţei Agroalimentare.

În zona de est a județului se mai fac analize trichineloscopice şi la Găvojdia, Herendeşti, Margina, Criciova, Fârdea, Tomeşti, Belinţ, Chizătău sau Dumbrava.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/