Atenție la alergii! Ambrozia și-a făcut apariția exact în centrul orașului

Dăunătoarea buruiană a apărut de curând chiar în centrul Lugojului, iar cetățenii care manifestă alergie la ambrozie se tem că vor avea o vară chinuitoare.

Încurajată de ploile abundente din ultima perioadă, planta a crescut și s-a înmulțit semnificativ, făcându-și apariția în noi zone ale orașului, unde nu se găsea în anii precedenți. Ambrozia produce mari cantități de polen începând de la mijlocul lunii iulie, în funcție de condițiile pedoclimatice și se încheie spre finalul lunii septembrie, astfel încât oamenii sunt tot mai îngrijorați că își vor petrece sezonul cald luptându-se cu alergia provocată de planta.

De curând, pe rețelele de socializare, i se atrăgea atenția administrației locale că la doi pași de Primărie, pe spațiul verde din piața J. C. Drăgan, ambrozia creștea nestingherită. Semnalele repetate ale cetățenilor Lugojului au determinat municipalitatea să curețe zona, însă problema ambroziei este departe de a fi rezolvată.

Malurile Timișului au început să fie invadate de ambrozie, chiar în zona centrală, pe splaiul Coriolan Brediceanu, unde planta s-a înmulțit necontrolat. Dacă nu va fi curând stârpită, zona va reprezenta un adevărat teren minat pentru lugojenii care suferă de alergii, dar și pentru cei care locuiesc în zonă, având în vedere că polenul ambroziei este transportat de vânt pe distanțe mari. Ambrozia este, de asemenea, prezentă în apropierea liniei ferate și a gării, pe terenurile părăsite din cartierul Cotu Mic, dar și la marginea orașului, unde își face apariția în fiecare an.

Rămâne de văzut dacă Primăria Municipiului Lugoj va demara lucrări eficiente pentru combaterea ambroziei, având în vedere că, potrivit legii, acestea trebuie efectuate până la finalul lunii iunie a fiecărui an.