ATENȚIE! Consumul de droguri l-a adus pe un tânăr în pragul sinuciderii

Deși puțină lume și reprezentanți ai autorităților locale vorbesc despre consumul de droguri în rândul tinerilor, se cunoaște faptul că în municipiul Caransebeș a luat amploare consumul de stupefiante. Deși au fost destructurate mai multe rețele de trafic de droguri în ultimii ani, pericolul există și exemplu este numărul crescut de cazuri de la Serviciul de Urgențe al Spitalului din Caransebeș.

O situație deosebit de gravă s-a petrecut ieri după-amiază la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, aplanată de cadrele medicale și conducerea unității. Un tânăr aflat sub influența drogurilor a fost salvat de la moarte după mai multe ore de negociere spre disperarea mamei și bunicii acestuia.

Băiatul, aflat sub influența substanțelor interzise, ar fi produs un accident de circulație în zona Timișoarei, acum câteva zile astfel că rănit a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Timișoara unde a fost operat la braț, însă aflat în sevraj a devenit recalcitrant și a plecat din spital acasă. Din nefericire nu s-a putut recupera acasă, iar din cauza consumului de droguri a devenit agitat și mama l-a dus la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Fiind în recuperare cu dureri la braț și cu mintea deloc limpede, tânărul a fost internat pe secția de Chirurgie, însă nimeni nu s-a putut înțelege cu el pentru că băiatul avea una și bună în cap că trebuie să se arunce de la etajul 5 ca să-și ia zilele. Timp de mai bine de 4 ore, medicii și asistentele au încercat să-l convingă să renunțe la acest gest și, într-un final, prin abilitatea specialiștilor, băiatul s-a liniștit.

Conducerea spitalului a solicitat sprijinul organelor de ordine pentru a însoți pacientul în ambulanță până la Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Jebel, unde a fost transferat.

Ca un paradox, sistemul din România și-a arătat din nou lacunele

La Jebel nu a putut fi internat din diferite motive de recuperare medicală, astfel că după ce a fost plimbat și până la alt spital în Timișoara, târziu în noapte, tânărul a fost reîntors la Spitalul din Caransebeș, unde se află internat în prezent. El a fost deposedat de două plicuri cu substanțe interzise, iar în prezent i se acordă maximă atenție pentru că este fragil atât psihic, cât și fizic.

CITEȘTE ȘI:

Taxă de protecție plătită în etnobotanice pentru împărțirea teritoriilor dealerilor de droguri din Caransebeș!

Conform statisticilor Agenției Naționale Antidrog, cele mai consumate narcotice din România sunt canabisul, stimulanții (cocaina/crack-ul, ecstasy-ul și amfetaminele), heroina și noile substanțe psihoactive – adică etnobotanicele.

Riscuri: Efectele adverse ale consumului sunt arhicunoscute: înroșirea ochilor, creșterea apetitului, sedare, scăderea performanțelor cognitive și motorii. În cazul consumatorilor noi pot apărea și alte efecte negative: anxietate, stări de agitație, atacuri de panică și chiar halucinații, în cazurile extreme. Vulnerabili la genul ăsta de efecte sunt cei cu o predispoziție către tulburări de anxietate, caz în care canabisul tinde să amplifice simptomele specifice acestor tulburări.

Cauzalitatea dintre acțiunea canabisului și afecțiunile psihice nu este dovedită, dar corelația este puternică, existând o incidență mult mai mare a tulburărilor psihiatrice (de la episoade psihotice de scurtă durată până la schizofrenie) printre cei care au consumat de la vârste relativ fragede. Riscul de a dezvolta o tulburare psihică crește odată cu concentrația de THC consumată, spun specialiștii din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/