Ateliere de vacanță! Clubul Copiilor are o ofertă bogată pentru elevii lugojeni

Vacanța bate la ușă, iar copiii lugojeni își fac deja planuri despre cum să își petreacă vara în acest an. În sprijinul lor, Clubul Copiilor vine cu o serie de activități educative și distractive în cadrul proiectului Activ Summer.

Anul trecut, perioada vacanței de vară a fost una neproductivă pentru copiii din municipiu, pandemia de coronavirus reușind să pună pe pauză toate activitățile dedicate acestora. Restricțiile au vizat și cercurile și atelierele de educație nonformală, precum și cele derulate în unitățile de învățământ din întreaga țară. În prezent, incidența scăzută a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a dus la relaxarea măsurilor, astfel încât îndrăgitele activități revin în forță, iar elevii din oraș sunt din nou îndemnați să își petreacă timpul liber cu folos, alegând ce li se potrivește din oferta Clubului Copiilor Lugoj.

Ateliere tematice de pictură, ceramică, muzică, mass-media, dans-aerobic, robotică, engleză, teatru, carting, muzică, dar și excursii și drumeții în orizontul local se numără printre activitățile distractive și interesante la care pot participa copiii, până la data de 20 august, îmbogățindu-și totodată și bagajul de cunoștințe. Nu vor lipsi nici vânătoarea de comori, picnicurile, jocurile și concursurile.

Taberele educaționale sau tematice sunt minivacanțe în care copiii beneficiază de programe de educație nonformală, pe o anumită temă, în vederea dezvoltării unor abilități și competențe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învățământ. Activitățile recreative se întrepătrund cu cele educaționale, urmărind socializarea și relaționarea grupului.

Organizarea unor astfel de activități extrașcolare reprezintă deja o tradiție pentru multe state europene, unul dintre scopurile lor declarate fiind, pe lângă divertisment, educarea și îndrumarea tinerei generații în spiritul respectului pentru valorile culturale, perpetuând în timp semnificația noțiunilor de frumos și de utilitate socială a individului.

Obiectivele proiectului Activ Summer sunt, printre altele, stimularea creativității și a potențialului artistic, schimbul de experiență între copii și posibilitatea evidențierii tinerelor talente, dar și implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activități extrașcolare cu caracter cultural-artistic și folosirea utilă şi eficientă a timpului liber al elevilor în timpul vacanței de vară.

„Cu ajutorul atelierelor și activităților derulate la Clubul Copiilor celor mici li se asigură deprinderea unui set de valori fundamentale: stimularea creativității cultivarea și dezvoltarea dragostei pentru dans, muzică, teatru stabilirea unor relații de prietenie, desăvârșirea educației estetice a copiilor, toate aceste calități îndepărtând tineretul de la tentațiile și viciile societății moderne.”, explică Simona Berghin, directorul Clubului Copiilor Lugoj.

Informații suplimentare despre cursuri, locuri disponibile și înscrieri se pot obține la adresa de e-mail clubulcopiilorlugoj@gmail.com, la telefonul 0256/351.512 sau la sediul Clubului Copiilor, pe Strada Comuna din Paris nr. 5.