Atac la Donald Tusk! Maria Grapini și-a început în forță noul mandat în Parlamentul European!

După ce a câștigat un nou mandat de europarlamentar, timișoreanca Maria Grapini nu se dezminte și a rămas tot o voce critică în Parlamentul European. Joi, în primul plen organizat la Strasbourg, Grapini i-a adus critici polonezului Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European. 

Românca i-a reproșat că România și Bulgaria nu au fost primite încă în spațiul Schengen. „Ce lăsați ca moștenire, domnule președinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparență și un dezechilibru total în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene! Mai lăsați o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democrației – majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, România și Bulgaria! Avem Rezoluția Parlamentului, ați promis de nenumărate ori că vă veți încheia mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice, încă din 2011!”, a fost intervenția Mariei Grapini de joi, din plenul PE. 

Deși Tusk a făcut o impresie bună în România, când a atins coarda sentimentală a oamenilor simpli vorbind despre performanța lui Helmuth Duckadam de la Sevilla, Grapini a continua să-l „mitralieze”. „Totul se aranjează în spatele unei cortine și asta nu-i încurajează pe cetățenii europeni, nici nu crește nivelul de încredere în UE. De aceea, dragi colegi noi, vă rog să înțelegeți că depinde de noi să sporim importanța și puterea Parlamentului European! Domnule președinte Sassoli, nu uitați că avem niște sarcini extrem de grele în perioada următoare și vă rog să țineți cont de poziția PE în negocierea cu cele două instituții!”, a mai spus Grapini la Strasbourg. 

Maria Grapini a fost aleasă europarlamentar de pe poziția 6 a listei PSD. În mandatul precedent, ca reprezentant al Partidului Umanist, a avut adesea poziții critice, chiar vehemente, în PE. Grapini este singura timișoreancă dintre aleșii trimiși de România să ne reprezinte în Europa.