Atac al senatorului Chisăliță la o decizie a PNL: „După desființarea Gărzii Naționale Forestiere, jaful din pădurile României a luat amploare”

După declarațiile scandaloase ale ministrului Mediului legate de așa-zisele fake news-uri referitoare la tăierile de păduri, clasa politică a reacționat prompt. Și nu vorbim doar de reprezentanții partidelor aflate în Opoziție, ci chiar și de cei care sprijină guvernarea liberală.

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, explică că tăierile de pădure din România s-au intensificat după ce în luna decembrie a anului trecut Guvernul a desființat prin Ordonanță de Urgență Garda Forestieră Națională, tocmai în momentul în care această instituție își intensificat acțiunile de control.

„După desființarea Gărzii Naționale Forestiere, jaful din pădurile României a luat amploare. Mai ales în perioada stării de urgență. Filmările cu sute de camioane încărcate cu bușteni, care au apărut în spațiul public, nu pot fi explicate de ministrul Mediului, dar sunt catalogate de acesta ca știri false. Culmea, Costel Alexe a refuzat să interzică tăierea pădurilor pe timpul stării de urgență, susținând că nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie, dar a emis peste 10.000 de avize de tăiere și transport de bușteni, pe zi, în aceeași perioadă”, spune parlamentarul cărășean.

Ionuț Chisăliță prezintă și o situație a tăierilor de pădure din perioada guvernării liberale, încercând să demonteze afirmațiile ministrului Costel Alexe. Potrivit datelor oficiale, în cinci luni de mandat PNL s-au emis aproximativ 1,6 milioane de avize, dintre care peste jumătate presupun transportul de bușteni din pădure.

„Ca atare, ca parlamentar PSD voi vota împotriva Ordonanței de Urgență prin care Guvernul Orban a desființat Garda Națională Forestieră. E nevoie de întărirea structurilor de control împotriva tăierilor ilegale, nu slăbirea sau desființarea lor!”, a mai spus Chisăliță.