ASU Politehnica vrea ca oaspeții să triumfe și în retur în derby-ul cu Ripensia

ASU Politehnica va avea calitatea de echipă oaspete la derby-ul cu Ripensia de sâmbătă, într-un nou meci jucat pe „Dan Păltinișanu”. Alb-violeții vor juca apoi și cu ACS Poli și UTA. De aceea, un succes e important, mai ales că în tur, deși nu era favorită, Ripensia a câștigat meciul direct.

Cosmin Petruescu nu poate conta pe Schieb și Munteanu. „Urmează o serie de trei jocuri importante atât pentru noi, cât și pentru suporterii noștri. Suntem conștienți de importanța meciurilor și calitatea adversarilor noștri. Din punctul meu de vedere, pozițiile din clasament contează mai puțin în derby-urile locale și zonale. Strict despre jocul cu Ripensia, ne așteaptă o partidă împotriva unei echipe bine organizate, bine așezată în teren, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, cu niște trasee de joc bine stabilite, periculoase la fazele fixe. Și care nu întâmplător se află pe locul 9 în clasament. Ambele am înregistrat trei înfrângeri anul acesta, diferența din clasament o fac victoriile lor. Se întâlnesc două echipe care se cunosc foarte bine, niște antrenori care cred că nu ne mai putem surprinde unul pe celălalt, jucători care se cunosc foarte bine și care au jucat de multe ori unii împotriva celorlalți. Decisivă în meciul de sâmbătă va fi inspirația în fața porții”, a precizat antrenorul alb-violeților.

Petruescu știe că și în tur, deși nu a stat pe bancă, Pelici deja își făcea simțită prezența la Ripensia. „A adus un plus de experiență competițională. Este un antrenor care a activat la nivelul Ligii I. A schimbat puțin așezarea în teren, chiar dacă au transferat puțini jucători și din acest punct de vedere omogenizarea e un plus la ei. (n.r. întrebat dacă nu era mai bine în nocturnă). Pentru mine contează spectacolul, mă refer în primul rând la suporteri. Îmi doresc să vină cât mai mulți suporteri. În tur, Ripensia era într-o situație mai delicată decât noi la momentul respectiv și sperăm să se păstreze tradiția, ca echipa care are mai mare nevoie de puncte să câștige”, a mai precizat antrenorul.

Dragoș Cojocaru revine după probleme medicale și spune că urmează trei meciuri foarte importante pentru echipă. „Urmează un meci important, venim după un meci bun și nu avem altă variantă decât să câștigăm. Urmează trei meciuri importante pentru suporteri și pentru oraș. Pentru mine a fost o perioadă dificilă, dar sper să pot să-mi ajut colegii”, a mai spus Cojocaru.

Cristian Ene a marcat primul gol pentru Poli în meciul cu Brăila și speră să continue tot așa. „Sunt fericit că am marcat primul gol. Presiune nu am avut din partea nimănui, dar aveam o dorință foarte mare să marchez. Suntem conștienți că urmează trei meciuri importante. Băieți cu experiență din vestiar ne tot spun că urmează o perioadă importantă”, a precizat Ene.

Partida începe sâmbătă la ora 16 pe „Dan Păltinișanu” și nu va fi televizată.