ASU Politehnica va putea miza doar pe cinci dintre noile transferuri la primul meci oficial, cu Luceafărul Oradea

ASU Politehnica reia partidele oficiale în deplasare la Sânmartin, acolo unde joacă Luceafărul Oradea, formație care l-a adus pe portarul timișorean Ionuț Rus, dar și diverși jucători străini. Alb-violeții nu vor putea miza pe toți jucătorii transferați iarna aceasta, deoarece moldoveanul Radu Rogac și paraguayanul Alvarenga nu pot fi încă legitimați până nu le vin toate actele.

Vor fi însă în lot: Bogdan Vasile, Cristian Dros, Alin Manea, Mihai Ene, Cristian Ene. „Cele cinci transferuri sunt jucători pe care i-am urmărit cu atenție, îi știam din meciurile directe. Sunt jucători tineri, cu potențial. Problema care se pune este cât de repede reușesc să se integreze în cadrul echipei, al lotului și cât de repede reușesc să înțeleagă ce înseamnă Politehnica ca și club, suporteri, pentru că se știe că noi suntem un club diferit”, a spus Cosmin Petruescu despre noile transferuri. Antrenorul are tot lotul valid, cu excepția lui Ionuț Coadă.

Tehnicianul știe că Luceafărul are destule atuuri. „Este o echipă la fel de tânără ca și a noastră, se bazează pe foarte mulți jucători tineri, alături de câțiva jucători cu experiență, care au făcut parte din echipă în turul campionatului. Au adunat multe puncte acasă, în condițiile în care pe la Oradea au trecut Snagov, Clinceni sau UTA. Au același antrenor, mai mult ca sigur filosofia lui despre fotbal nu s-a schimbat în această iarnă. Au transferat și ei, l-au adus pe Bebey, golgheterul Brăilei, în condițiile în care îi mai au pe Ludușan și Paraschiv vârf de careu. În apărare, Cristi Oros coordonează și direcționează apărarea. La mijloc au jucători cărora le place să pună mingea jos și să paseze”, a mai spus Petruescu despre meci.

Noii jucători, încrezători în victorie

Fotbaliștii veniți la echipă sunt optimiști. „Sunt o echipă redutabilă acasă. Sunt o echipă de mijlocul clasamentului, cu care noi ne batem pentru un loc mai sus. Toată lumea este încrezătoare că putem obține cele 3 puncte la Oradea. Sunt foarte multe schimbări, și ei au în lot foarte mulți jucători tineri. Dar am încredere că jucătorii noșțri tineri sunt mai valoroși decât cei de la Oradea”, a spus Bogdan Vasile.

Aceleași gânduri le are Alin Manea. „Este primul meci după scurta perioadă de întrerupere. Este foarte important și foarte greu. Toate echipele vor să câștige primul meci după întreruperea campionatului și sper să reușim să câștigăm”, a precizat Manea. Mihai Ene spune că nu e o problemă că primul meci e în deplasare. „Suntem foarte nerăbdători. Consider că nu contează dacă jucăm acasă sau în deplasare, fanii ne vor susține peste tot. Nu cred că e important unde începem, fanii ne vor susține peste tot”, a precizat Mihai Ene.

Atacantul Cristian Ene nu are vreun obiectiv de goluri marcate. „Consider că vom face o figură frumoasă în acest retur. Nu îmi propun un număr de goluri, obiectivul meu este ca echipa să se claseze pe un loc cât mai în față. Dacă voi reuși să marchez, va fi un lucru bun pentru mine și echipă”, a precizat Ene.

Moldoveanul Cristian Dros este legitimat și a venit cu așteptări mari în România. „Nivelul ar trebui să fie foarte mare, fiindcă campionatul din România e considerat la un nivel mare. Mă aștept să progresez și fiecare jucător să se implice 100% în fiecare meci pe care îl vom avea”, a spus Dros.

Meciul de la Sânmartin este programat sâmbătă, de la ora 11.