Alexandru Pelici, înainte de derby-ul Ripensia-ACS Poli: „Mi-aș fi dorit să nu se întâmple jocul cu ACS în prima etapă”

Ripensia face o deplasare scurtă până în cartierul Fabric sâmbătă, cu ocazia primului meci oficial din 2019, pentru meciul cu ACS Poli. Alexandru Pelici e precaut, deoarece nu are multe informații despre adversar. Totuși, tehnicianul a recunoscut că mai are nevoie de jucători.

Pelici se așteaptă la un mini-retur foarte disputat. „Suntem înaintea unui mini-retur, a unui campionat foarte disputat, atât în zona de sus, cât și în zona de jos. Probabil este unul dintre cele mai atractive campionate din ultimii ani de la Liga a II-a. Vom avea un mini-retur de foc, cu echipe care s-au întărit foarte bine, cu antrenori foarte buni. Mi-aș fi dorit să nu se întâmple jocul cu ACS în prima etapă. Nu sunt foarte multe lucruri pe care le putem ști despre Poli. Așa că nu se poate vorbi despre o analiză a jocului și a jucătorilor care au venit la Poli, decât poate luați individuali. Ca o analiză colectivă, ar trebui să treacă câteva jocuri să putem să avem imagini și să ne dăm seama”, a declarat antrenorul.

Despre pregătirea pe plan local și în Antalya, Pelici spune că a decurs bine. „Sperăm să facem noi un joc bun, consistent, să punem probleme, așa că nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe jocul nostru, să facem un joc bun. Presiunea în mod normal este Poli. Ei au nevoie de victorie obligatoriu pentru a începe cu dreptul, cum ne dorim și noi. Ne-am pregătit bine, pentru asta am făcut două cantonamente. Suntem optimiști în perspectiva începerii campionatului și vom vedea ce va fi. Ne dorim să fim inspirați în alcătuirea primului 11, a primului 18 și toți cei care vor intra în teren să-și facă treaba cât mai bine și noi pe bancă, la fel. Să reușim să citim cât mai repede ce va juca Poli”, a explicat antrenorul.

Tot lotul este valid, cu excepția lui George Monea, care e suspendat. Pelici spune că jucătorii lui sunt motivați. „Întotdeauna jocurile între echipe din același oraș nasc orgolii. Cu siguranță va fi un joc disputat. Sper să se desfășoare în limitele fair-play-ului și cel mai bun să câștige”, crede tehnicianul

După Adrian Stoica, Pelici mai vrea transferuri

Ripensia l-a legitimat pe Adrian Stoica, dar Pelici mai așteaptă jucători. „Stoica este jucătorul nostru. Mi-aș mai fi dorit să aducem doi-trei jucători. Dacă se va putea bine, dacă nu, vom încerca să o scoatem la capăt cu lotul pe care îl avem la dispoziție. Căutăm jucători liberi de contract, ne dorim să mai luăm doi-trei jucători. Vom vedea dacă se va putea”, a mai spus antrenorul.

Meciul de sâmbătă începe la ora 11, pe arena Electrica.