ASU Politehnica a remizat cu Energeticianul după un meci destul de plictisitor. Dar au sărit și ceva „scântei”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ASU Politehnica și Energeticianul au terminat la scorul de 0-0, după un meci destul de anost pe Știința. Momentele mai „încinse” nu au fost provocate de fotbaliști, ci de arbitra Iulia Demetrescu, care a dat și un cartonaș galben greșit și a încins spiritele. Altfel, fanii timișoreni au afișat printre altele un mesaj în memoria eroilor morți la Revoluție: „Sfârșit însângerat al lui 89, libertatea noastră vi se datorează vouă”.

Energeticianul a început să pună presiune cu golgheterul ei Vlad Rusu, care nu l-a putut învinge pe Dalin Munteanu și a trimis și o minge pe lângă poartă. Din minutul 12, oaspeții au reclamat un penalty, iar Bogdan Andone i-a făcut reproşuri vehemente arbitrei la o fază următoare că ar fi trebuit să le dea penalti și că arbitrează așa cum vrea ea. Timișorenii au încercat să atace poarta lui Miron, dar nici Miholca, nici Lazea nu l-au putut învinge. Călin Cristea a șutat pe lângă poarta gazdelor, iar Miron a respins un șut al lui Jurj. Din minutul 35, Miholca a ieșit accidentat și a fost înlocuit de Vidrăsan, iar până la pauză, Miron a boxat și un șut al lui Bedea.

Energeticianul a început tare repriza secundă, cu un șut al lui Vlad Rusu în bară, după o centrare a lui Dragu. La cealaltă poartă, Miron a respins spectaculos un șut al lui Ignea, pornit de la o acțiune a lui Bozian. Bedea și-a încercat imprecis tirul la poartă, iar Dalin Munteanu a avut și el un reflex foarte bun la un șut al lui Robert Petre. Pe finalul meciului, ocaziile s-au stins. Oarecum previzibil, după ce Energeticianul a pierdut mulți jucători buni în ultima vreme, iar Politehnica a avut nouă absenți și cinci jucători de 15 ani pe foaia de rezerve.

ASU Politehnica Timișoara: D. Munteanu – Jurj, Mera , Scutaru (min 64 Coadă), Dr. Cojocaru ( min 87 D. Radu ) – Lazea, A. Ignea – Bedea, Bozian, Miholca (min 33 Vidrăsan) – I. Plămadă

Energeticianul: Bg. Miron – D. Drugă, D. Lung, M. Ioniţă, R. Enache (min 74 Misăraş ) – C. Cristea, Al. Neacşa (min 90 C. Ionică) – Vl. Tudorache, Rob. Petre, Andr. Dragu (min 93 Buturcă) – Vl. Rusu

untitled design set 970x90 px

Cosmin Petruescu a precizat că ar fi dorit ca echipa să aibă 28 sau 29 de puncte, nu 25 după 21 de etape. „Suntem Politehnica Timișoara, deviza noastră este obligatoriu înainte. Un rezultat de egalitate pe teren propriu nu poate să ne mulțumească, indiferent de numele și valoarea adversarului. Dacă ne raportăm la contextul general în care s-a disputat această partidă, consider rezultatul echitabil și din punctul meu de vedere. Chiar dacă îmi e greu să recunosc, trebuie să recunosc că rămâne un punct câștigat, dacă ne raportăm la contextul general cu care am început acest joc, de la problemele cu accidentările, suspendările, absențele pe care le-am avut pentru jocul de astăzi și cu cele trei schimbări medicale pe care am fost nevoit să le fac. Un punct câștigat și fără gol primit, ceea ce este dătător de speranțe, cu atât mai mult cu cât am și debutat un copil născut în 2003. Din ce am înțeles, domnul Ionuț Popa mi-a luat-o înainte și a debutat un băiat mai tânăr. Dar UTA are 29 sau 28 de puncte. Și-au permis lucrul acesta. Dacă mai aveam și noi mai multe puncte, cu siguranță erau și alți copii de 2003. Au fost cinci pe bancă și sperăm ca din retur să apucăm să-i debutăm și cei care au apucat deja să joace să aibă mai multe minute”, a precizat antrenorul timișorenilor.

Bogdan Andone consideră că rezultatul obținut a fost echitabil. „Din păcate, un punct. Dar cred că a fost un meci echilibrat, cu un rezultat echitabil. Cred că punctele au fost împărțite corect până la urmă. Am avut și noi situații de a marca, au avut și ASU. Îmi pare rău că nu s-au marcat goluri, pentru că oamenii care au fost la stadion meritau mai mult de la acest meci. Mă bucur pentru cei din echipa mea că am reușit să debutez un copilaș născut în 2002 astăzi. E un lucru important pentru viitorul lui fotbalistic. Din păcate, sfârșitul de sezon… E un campionat extrem de lung. Cu cele 21 de etape și etapele de Cupă ajungi la 23-24 de meciuri. Eu zic că echipele de Liga a II-a nu au un lot așa de numeros și un buget așa de mare încât să își permită să ducă acest sezon. Se joacă pe terenuri înghețate, pe terenuri grele. Felicit Politehnica pentru starea gazonului. E un gazon extraordinar pentru această vreme și mă bucur că am reușit să scoatem un punct”, a declarat antrenorul echipei din Petroșani.

ASU Politehnica va ierna pe locul 11, cel mai sus dintre echipele timișorene, cu 25 de puncte.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/