ASU Poli, cu schimbări de lot înainte de meciul cu Rapid. Cosmin Petruescu promite o nouă față a alb-violeților!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ASU Politehnica are în runda a IV-a din liga secundă un meci special pe terenul Rapidului. Suporterii celor două cluburi sunt înfrățiți, astfel că spectacolul în tribune e garantat. După înfrângerea cu Daco-Getica, Petruescu promite altceva, după o săptămână cu plecări și sosiri în lot.

Timișorenii au plecat de joi cu autocarul și se vor caza la Snagov. Vineri se antrenează în comuna Corbeanca. Cosmin Petruescu spune că echipa sa va juca cu toată implicarea în partida cu giuleștenii. „Un meci special pentru noi. Rapidul este o echipă foarte bună, care îmbină experiența unor jucători cu prezențe la nivelul primei ligi cu tinerețea unor jucători cu selecții la naționalele de juniori. În ciuda ultimelor rezultate, Rapidul rămâne o echipă bună și, cred eu, una dintre principalele candidate la promovare sezonul acesta. Au făcut un meci foarte bun acasă cu cei de la Chiajna. Noi am demonstrat sezonul trecut că putem bate pe oricine, dar la fel de adevărat este că orice meci poate fi și pierdut. Dar cu siguranță vom avea altă atitudine față de meciul trecut”, ne-a declarat Cosmin Petruescu.

O plecare, o sosire și doi tineri cedați împrumut

Săptămâna aceasta, din lotul lui Poli a plecat Sabin Lupu. Mijlocașul de bandă de 26 de ani a venit vara aceasta la Timișoara și a totalizat 135 de minute în tricoul alb-violet, după două meciuri din trei în care a fost titular. Fotbalistul invocă însă probleme personale. „Lupu nu ne-a solicitat transfer sportiv sau reziliere. Ne-a transmis că are niște probleme personale pe care vrea să și le rezolve. El momentan este acasă. Nu este vorba de probleme sportive. Noi l-am înțeles”, a spus Petruescu despre prima despărțire din acest sezon.

Tot săptămâna aceasta, la alb-violeți a venit Călin Popescu, mijlocaș central eligibil U20. Jucătorul, care a mai trecut pe la Poli, vine împrumut. „El este cu noi la antrenamente, a venit pregătit de la naționala de juniori, unde a și jucat în două meciuri. În iarnă, el nu a plecat pentru că nu a jucat, ci datorită înțelegerii din contract, în caz că avea o ofertă avantajoasă pentru el și pentru club. Și acum, împrumutul este unul foarte avantajos pentru noi, el și Sepsi (n.r. club de care aparține Călin Popescu)”, spune despre el antrenorul.

Pentru a le oferi posibilitatea să joace, clubul a decis să împrumute doi tineri jucători și ei eligibili U20. Mijlocașul central Vlad Bîte a fost cedat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar fundașul stânga Dragoș Coroiu, la CSC Dumbrăvița. „Am luat decizia pentru ca ei să joace, mai ales că Bîte, care este și născut în 2001, vine după un an în care a fost accidentat. Ei au înțeles situația și îi putem rechema oricând avem nevoie de ei, conform înțelegerilor”, a mai spus Petruescu.

Poli va juca cu Rapid în Regie sâmbătă, de la ora 18.00. Partida va fi televizată.