Astăzi se sărbătoresc 211 ani de la declararea independenței Mexicului! Adrian Bădescu: „Y la historia continua. La historia de mi amor por México”

În 16 septembrie poporul mexican sărbătorește 211 ani de la declararea independentei Mexicului. „O țară spectaculoasă cu o cultură impresionantă, oameni extraordinari și un vibe aparte”, este doar o frântură din mesajul transmis de Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului la Timișoara, cu ocazia acestei zile importante.

Preotul Miguel Hidalgo este considerat ca fiind tatăl națiunii mexicane după ce a pornit mișcarea de independență în anul 1810. Mexic își sărbătorește independența în fiecare an, în 16 septembrie, cu parade și festivalul fiind una dintre cele mai importante zile.

independenta mexic

„Viva Mexico! O țară spectaculoasă cu o cultură impresionantă, oameni extraordinari și un vibe aparte. O țară în care, atunci când pășim cu sufletul nostru de români, ne simțim într-o a doua noastră casă. Așa a simțit-o timișoreanul Johnny Weissmüller (alias Tarzan), care a decis să își petreacă la Acapulco ultimii săi ani de viață. Regăsim vibrația Mexicului sub penița laureatului Nobel, Octavio Paz, a penelului Fridei Kahlo și a lui Diego Rivera, a muzicii lui Carlos Santana, a imaginii lui Anthony Quinn și Salma Hayek, a baghetei fermecate a lui Guillermo del Toro, Alejandro Iñárritu sau a lui Alfonso Cuarón, a strigătului de luptă a lui Emiliano Zapata și a multor altora. Pășim pe plajele exotice de pe Riviera Maya, Cancun sau Puerto Vallarta cu sentimentul paradisului rătăcit pe pământ. Un sentiment greu de explicat dacă nu l-ai trăit, nu l-ai atins și nu l-ai gustat. Peisaje spectaculoase, ce note scufundate în jungla tropicală, plaje cu nisip alb, strălucitor. Aromele bucătăriei mexicane autentice, la ea acasă, este greu de uitat. La fel ca și fețele zâmbitoare și prietenoase ale oamenilor locului. Poate nu întâmplător mexicanii sunt considerați printre primele cinci popoare cele mai fericite din lume. Scufundându-ne mai adânc în civilizația și cultura mexicană descoperim o istorie profundă. Piramidele de la Chichén Itzá și Teotihuacán (de patru ori mai mare decât piramida lui Keops din Egipt) sunt parte a Patrimoniului Universal. Civilizația Maya și civilizația aztecă și-au lăsat amprentele până în zilele noastre, interferând într-un melanj aparte cu cultura și civilizația europeană. El Día de Muertos creează o punte spirituală puternică între lumea noastră, a celor vii, cu cea a persoanelor dragi nouă ajunse pe tărâmul invizibil al veșniciei”, a transmis Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului, la Timișoara.

Dincolo de toate acestea, Mexicul frapează prin energia vieții de zi cu zi. Economia Mexicului urcă vertiginos între primele 15 economii ale lumii.

„Universitățile mexicane, precum Universidad Nacional Autónoma de México, au recunoașteri internaționale și sunt catalogate printre cele mai mari din lume. Antreprenorii mexicani au ajuns pe primul loc mondial a clasamentelor Forbes, de exemplu Carlos Slim. Iar povestea continuă. Y la historia continua. La historia de mi amor por México”, a mai transmis Adrian Bădescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/