Se inaugurează SMURD Caraş-Severin!

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca şi  Secretarul de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul MAI, Mihai Capră vor fi prezenţi astăzi la Reşiţa pentru a inaugura Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Caraş-Severin.

UPDATE, ora 11.45

În urmă cu câteva momente, ministrul de interne Gabriel Berca a sosit în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”, a dat onorul şi a luat poziţia de drepţi la intonarea imnului. La inaugurarea Serviciului SMURD sunt prezente oficialităţile locale şi judeţene, şefii de instituţii din Caraş-Severin şi primarii localităţilor în care vor fi repartizate ambulanţele. În aceste momente este în derulare slujba oficiată de protopopul Reşiţei, care a sfinţit mai întâi ambulanţele ce vor ieşi începând de astăzi pe drumurile judeţului pentru a rezolva problemele deosebite. Şeful ISU, Titus Susan, a subliniat în deschiderea manifestării faptul că urgenţele vor fi rezolvate începând de astăzi mult mai repede, de specialişti adevăraţi.

Astăzi, ora 8.00

Festivitatea de inaugurare are loc la Sediul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Semenie, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Ministrul MAI şi Secretarul de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului vor fi primiţi de prefectul judeţului, Octavian Ţunea, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, dar şi de primari şi şefi ai structurilor deconcentrate şi descentralizate din judeţ.

Festivitatea de inaugurare începe la ora 12.15. După primirea oficialităţilor la sediul ISU Semenic, vor fi trecute în revistă efectivele de medici şi asistenţi care vor face sistemul operativ. Se va oficia apoi o slujbă religioasă, iar ulterior vor fi înmânate cheile comandanţilor de echipaje.

Citeşte şi: SMURD deblochează posturile din sănătate