Asociere pentru renovarea spitalului

Aproape 200 de localități sunt arondate orașului Caransebeș. Tocmai de aceea, locuitorii acestora apelează de cele mai multe ori la serviciile medicale din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Primarul gugulanilor dorește ca aceste localități să se implice în renovarea centrului medical.

Reabilitarea totală a spitalului este o grijă care ar trebui să fie asumată nu doar de administrația locală a orașului Caransebeș, ci de toate localitățile ce își trimit bolnavii în orașul gugulanilor. Aceasta a fost hotărârea primarului Marcel Vela, care dorește organizarea unei asocieri cu celelalte administrații locale pentru ca, împreună, să se ocupe de reabilitarea spitalului. „Am vrea să facem o asociație a tuturor primăriilor, ca să finanțăm împreună spitalul. Reabilitarea spitalului și a clădirii nu este corect să se facă doar din banii noștri, când întreaga zonă a Banatului Montan se folosește de serviciile lui”, explică Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.

Ideea a pornit după ce edilul-șef a solicitat listele cu persoanele internate în cadrul spitalului, iar, din cele 15.000 de persoane care se internează în spital, doar 5000 de pacienți sunt din Caransebeș, restul de 10.000 vin din alte localități, cum ar fi Băile Herculane, Teregova, Slatina, Oțelu Roșu.

Amintim că ambulatoriul spitalului va beneficia de o modernizare pe fonduri europene, investiție ce depășește 20 de milioane de lei și presupune atât lucrări de reabilitare, cât și dotarea lui cu aparatură de ultimă generație, cu totul nouă în zonă. Însă și cealaltă parte a spitalului are nevoie de renovări, medicii fiind cei care, în repetate rânduri, s-au plâns de lifturile care nu funcționează și de alte nereguli.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/